Υπέροχη ζεστή ζεστή, σπιτική μυζήθρα, σκέτη απόλαυση.
Για να τη φτιάξουμε θα χρειαστούμε απλά γάλα και λίγο λευκό ξύδι.
Μόλις βράσει το γάλα γίνεται σε 2-3 λεπτά και είναι πολύ νόστιμη.
Υλικά
- 1 λίτρο πρόβειο γάλα, 3 κ.σ.της σούπας λευκό ξύδι, αλάτι
Βάζουμε το γάλα να βράσει, και σε μια κούπα βάζουμε μέχρι τη μέση νερό και το ξύδι.
Μόλις βράσει το γάλα ρίχνουμε το ξύδι με το νερό , κουνάμε λίγο από την άκρη με το κουτάλι, Κατεβάζουμε από το μάτι.
Περιμένουμε λίγο, και θα δούτε να χωρίζει η μυζήθρα από το χουμά, (το υγρό που μένει από το γάλα).
Τη βγάζουμε σιγά σιγά με ένα σουρωτήρι
αλατίζουμε και απολαμβάνουμε φρέσκια ζεστή μυζήθρα.
Τόσο εύκολα, τόσο απλά.
Θα ήθελα πολύ να φτιαξω αυτή τη συνταγή. Τρώγεται ζέστη ή αν την αφήσω σφίγγει και μπορω να την τριψω κιόλας;; Ευχαριστώ και πολλά συγχαρητήρια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό δεν είναι μυζήθρα. Είναι τυροζούλι. Η μυζήθρα φτιάχνεται αλλιώς
ΑπάντησηΔιαγραφήωραιότατη μυζήθρα είναι στο χωριό μου μας την έβγαζε η γιαγιά μου ζεστή ζεστή όταν έφτιαχνε τα τυράκια της τωρα εάν εσύ θέλεις ν΄ακολουθήσεις την διαδικάσία με το πρόβειο γάλα που βγάζουμε πρώτα το τυρί και με αυτό που μένει τη μυζήθρα εδώ προσπαθούμε να δίνουμε εύκολες και νόστιμες συνταγές που να μπορούν να υλοποιηθούν στα σπίτια αυτά
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν την αφήσεις σφίγγει αλλά πρέπει να κάνεις μεγαλύτερη ποσότητα, ώστε να την ξεράνεις, και να την κάνεις τυράκι, για μακαρόνια αργότερα θα φτιάξω τυράκια όπως τα έκανε η γιαγιά μου αναλυτικά
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ποσότητα μυζήθρας βγαίνει με 1 λίτρο γάλα;
ΑπάντησηΔιαγραφή