ΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΜΕ ΑΛΑΤΙ ΧΟΝΤΡΟ

Είναι οι ελιές που φτιάχνω με χοντρό αλάτι και ωριμάζουν σε μπουκάλια αυτά των αναψυχτικών και του νερού. Το αποτέλεσμα είναι πιστέψτε με εκπληκτικό!
Απλά χρειάζονται χρόνο να ωριμάσουν και να ξεπικρίσουν.
Αλλά διατηρούνται στο μπουκάλι εφόσον βέβαια δεν το ανοίξουμε για πάρα πολύ καιρό.
Και πιστέψτε με είναι πάρα μα πάρα πολύ νόστιμες.

Υλικά 

  • ελιές, αλάτι χοντρό μπουκάλια αδειανά και καθαρά.

Διαλέγουμε προσεχτικά τις ελιές να μην έχουν τρύπες και χτυπήματα.
Τις πλένουμε καλά.




Τις βάζουμε στο μπουκάλι αφήνοντας 3-4 δάχτυλαπεριθώριο.
Όπως στη φωτογραφία.
Με ένα χωνί βάζουμε 4 κ.σ. αλάτι χοντρό και νερό μέχρι να σκεπαστούν οι ελιές.
Κλείνουμε το μπουκάλι και το κουνάμε να ανακατευτεί το αλάτι με το νερό.
Τις αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 3 μήνες.
Μετά μπορούμε να τις ανοίξουμε. Για να  έχουν πετύχει οι ελιές, θα πρέπει να  είναι σκληρές, και τραγανές, και ελαφρώς πικρές. Στο αλάτι πιστεύω είναι κανονικές.
Τις βάζουμε σε βάζο και αν θέλουμε βάζουμε λίγο λάδι επάνω.
Βγάζουμε όσες χρειαζόμαστε κάθε φορά και γίνονται τραγανές και πολύ νόστιμες.
Το μόνο που χρειάζονται για να γίνουν είναι χρόνος.
Όσο το μπουκάλι είναι κλειστό μπορούν να διατηρηθούν για πολύ καιρό.

Σχόλια

  1. Εχεις δικιο ετσι τις κανω και εγω και μου διατηρουνται εως και 2 χρονια ,τις ξεχναω σε ενα σκοτεινο μερος χωρις να τις κουνησω ποτε.Οταν χρειαστω ελιες ανοιγω το μπουκαλι κοβωντας το στην μεση με ενα μαχαιρι και ετοιμες οι νοστιμοτατες και τραγανες ελιτσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις