Είναι οι ελιές που φτιάχνω με χοντρό αλάτι και ωριμάζουν σε μπουκάλια αυτά των αναψυχτικών και του νερού. Το αποτέλεσμα είναι πιστέψτε με εκπληκτικό!
Απλά χρειάζονται χρόνο να ωριμάσουν και να ξεπικρίσουν.
Αλλά διατηρούνται στο μπουκάλι εφόσον βέβαια δεν το ανοίξουμε για πάρα πολύ καιρό.
Και πιστέψτε με είναι πάρα μα πάρα πολύ νόστιμες.
Υλικά
Τις βάζουμε στο μπουκάλι αφήνοντας 3-4 δάχτυλαπεριθώριο.
Όπως στη φωτογραφία.
Με ένα χωνί βάζουμε 4 κ.σ. αλάτι χοντρό και νερό μέχρι να σκεπαστούν οι ελιές.
Κλείνουμε το μπουκάλι και το κουνάμε να ανακατευτεί το αλάτι με το νερό.
Τις αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 3 μήνες.
Μετά μπορούμε να τις ανοίξουμε. Για να έχουν πετύχει οι ελιές, θα πρέπει να είναι σκληρές, και τραγανές, και ελαφρώς πικρές. Στο αλάτι πιστεύω είναι κανονικές.
Τις βάζουμε σε βάζο και αν θέλουμε βάζουμε λίγο λάδι επάνω.
Βγάζουμε όσες χρειαζόμαστε κάθε φορά και γίνονται τραγανές και πολύ νόστιμες.
Το μόνο που χρειάζονται για να γίνουν είναι χρόνος.
Όσο το μπουκάλι είναι κλειστό μπορούν να διατηρηθούν για πολύ καιρό.
Απλά χρειάζονται χρόνο να ωριμάσουν και να ξεπικρίσουν.
Αλλά διατηρούνται στο μπουκάλι εφόσον βέβαια δεν το ανοίξουμε για πάρα πολύ καιρό.
Και πιστέψτε με είναι πάρα μα πάρα πολύ νόστιμες.
Υλικά
- ελιές, αλάτι χοντρό μπουκάλια αδειανά και καθαρά.
Διαλέγουμε προσεχτικά τις ελιές να μην έχουν τρύπες και χτυπήματα.
Τις πλένουμε καλά.
Τις πλένουμε καλά.
Όπως στη φωτογραφία.
Με ένα χωνί βάζουμε 4 κ.σ. αλάτι χοντρό και νερό μέχρι να σκεπαστούν οι ελιές.
Κλείνουμε το μπουκάλι και το κουνάμε να ανακατευτεί το αλάτι με το νερό.
Τις αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 3 μήνες.
Μετά μπορούμε να τις ανοίξουμε. Για να έχουν πετύχει οι ελιές, θα πρέπει να είναι σκληρές, και τραγανές, και ελαφρώς πικρές. Στο αλάτι πιστεύω είναι κανονικές.
Τις βάζουμε σε βάζο και αν θέλουμε βάζουμε λίγο λάδι επάνω.
Βγάζουμε όσες χρειαζόμαστε κάθε φορά και γίνονται τραγανές και πολύ νόστιμες.
Το μόνο που χρειάζονται για να γίνουν είναι χρόνος.
Όσο το μπουκάλι είναι κλειστό μπορούν να διατηρηθούν για πολύ καιρό.
Εχεις δικιο ετσι τις κανω και εγω και μου διατηρουνται εως και 2 χρονια ,τις ξεχναω σε ενα σκοτεινο μερος χωρις να τις κουνησω ποτε.Οταν χρειαστω ελιες ανοιγω το μπουκαλι κοβωντας το στην μεση με ενα μαχαιρι και ετοιμες οι νοστιμοτατες και τραγανες ελιτσες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν περνας, κυρα Νασια δεν περνας δεν περνας
Διαγραφήhttps://youtu.be/HQmmM_qwG4k
Εγω το λεω
Απλως, ηθελα να σου πω, Αλευρα:
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ
- που ειναι το θεμελιο της ψυχης
1 φορα θα σε καλεσω περι τις γιορτες να σου τω πω
Θα ειναι και διπλα μου
η 💙φ ι λ ο τ ι μ η Κρητικια
στην οποια ηθελα να δωσω το 💍
Κι αυτο που σκεφτηκε
ο Σιοντης, ο τεως φιλος της αδελφης της, να γαμησει την Αντα - ηταν αλητεια
Κι οτι η Μαρθα ειναι ξηγημενη μουναρα - απο μονη της το επεστρεψε το 💍 θυρα 21 λεει εδω
Και εννοειται: Το καποτε θα φυγω
δεν εχει συναισθημα
Zeppelin: Αντε ρε αλητισσα που καποτε θα φυγεις
Turistas Αθανασια Παπαδοπουλου -
Πανατιναικος Kιλια εννιακοσια οκτω ☘️Βασιλης Αλευραικος
(turistas: εισβολη διαρροιας)
Zeppelin: joint: μεγαλο τσιγαρο μαριχουανας
Turistas Kamoristas 196
Ora gia Kamora
Ε;
https://www.uoa.gr/5/
ΔιαγραφήΕθνικον και Καποδιστριακον Πανεπιστημιον Αθηνων 🇬🇷
Στην Κρητη να φαινεται το ονομα σας, και η αφατη γυφτια σας
Δυο Αρκαδες σ' της κυρα Φλωρας,
τρεις, κι ο Βουλγαρος Καμορας
... Αναφη
Δυο Αρκαδες, τα παιδια τους,
πεντε Ρομα η φαμελια τους
- Εγω Μιχαλη δεν σου πηρα τιποτα
Ουτε θα σου παρω καποτε
Ουτε το νιωθω ουτε φτανουν τα ενοικια που παιρνουμε απο 2 διαμερισματα.
... ΕΚΠΑ: Ναι ναι του διαολου τα κτερισματα.
Αθανασια Παπαδοπουλου,
τσιγκουνα μανα,
τ' Αντιχριστου τα λειψανα
Τις ελιές αυτές στην Χαλκιδική τις ονομάζουμε "αγγουράκια " γιατί είναι πράσινες και τραγανές. Αφού ετοιμασθούν με τον τρόπο που περιγράφεται πιο πάνω μπορουν να διατηρηθουν χωρίς άλμη αλάτι κλπ όσο χρόνο θέλετε στην κατάψυξη.Βάλτε τις ελιές σε σακκουλάκια μικρά και όποτε θέλετε τις ξεπαγώνετε και τις ραντίζετε με λίγο λάδι ,ρίγανη κλπ κλπ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ,ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΑΔΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΆΤΙ ΤΟΥΛΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ ΑΠΟ ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ,ΤΟ ΒΥΘΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΙΩΝ.ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΤΣΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ Ή ΤΟ ΒΑΖΟ ΟΙ ΕΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΦΕΣ.ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΟΣΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΤΟΥΛΙ,ΠΛΥΜΕΝΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τον αέρα της ζύμωσης στο μπουκάλι τι γίνεται βρε παιδιά. Το έκανα και μου εσκασε το μπουκάλι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφήνετε για 5 ημέρες λίγο ανοικτό το καπάκι....Να φεύγει λίγο το αέριο της ζύμωσης
Διαγραφήμε τόσο πολυ αλάτι δεν τρωγονται εγω τις κάνω με μια κουταλια αλάτι δυο ξυδι και μισο κ.γ ξυνο ναμην μαυρισουν και ειναι φανταστικες..
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ δοσολογία που δίνετε είναι για μπουκάλι του 1,5 λίτρου η 0,5 λίτρου????;;;;;;
Διαγραφή
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://www.mfa.gr/blog/dimereis-sheseis-tis-ellados/kampotzi/
Καμποτζη Ριελ Βουλγαρε Καμορελ
Ωρα για Καμορα
Θυρα 21
ριελ: νομισμα
ειναι για μπουκάλι 1.5 λιτρα......αν θέλεις μπορεις να μην βάλεις καθολου νερό και βαζεις μεσα ριγανι η θρουμπι ξισμα απο λεμόνι η πορτοκάλι....ετσι το μπουκάλι δεν φουσκώνει αλλά συρικνώνεται το ανοίγεις σε 3-4 μήνες και αν θέλεις τις φουρνίζεις λίγο και γινονται σαν θρούμπες........!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://www.kapitza.ras.ru/
ΑπάντησηΔιαγραφήBetter Tⁱᵢ than ε -3p
🇷🇺П. Л. Капица: 🇧🇬Булгаeδ(r-r₀)
Камора 1926
Ора гия Камора