Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΣΑΦΡΙΔΙΑ ΜΕ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Εύκολο και γρήγορο φαγητό. Σήμερα πήραμε μεγάλα σαφρίδια για το φούρνο.
Έχουν μαλακή λευκή σάρκα και καθαρίζονται αρκετά εύκολα για όσους έχουν μικρά παιδια.
Η παρασκευή του φαγητού πανεύκολη.
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά περίπου.

Υλικά
1 κιλό σαφρίδια
2/3 της κούπας λάδι, αλάτι ρίγανη, ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κ. σ. ντοματοχυμό  προαιρετικά
και το χυμό από ένα λεμόνι για το τέλος


Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα αγκάθια που έχουν στην ραχοκοκκαλιά τους, και τα εντόσθιά τους.
Τα πλένουμε τα αλατίζουμε και τα ρασπαλίζουμε με ρίγανη.
Τα τοποθετούμε σ΄ένα ταψί ή ένα πυρέξ, περιχύνουμε με λάδι και ψιλικόβουμε πάνω τους το μαϊντανό.
Αν θέλουμε ρίχνουμε και 1 κ. σ. ντοματοχυμό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30 λεπτά, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού,

αφήνουμε στο φούρνο για 4 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμα.
Προσέξτε για να είναι νόστιμο πρέπει το ψάρι να μείνει με το λαδάκι του να μην έχει ζουμιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου