Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Σπανακοτυρόπιτα στο λεπτο!

 Ναι πράγματι γίνεται πολύ γρήγορα και επειδή είναι και πολύ νόστιμη τρώγεται εξίσου γρήγορα.
Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και λεπτοκομένο
  • 1 μάτσο άνηθο, 1 φρέσκα κεμμυδάκια, 1 μάραθο, αλάτι
  • μισό κιλό ξινομυζήθρα, 1/2 κούπα λάδι
  • και προαιρετικά σουσάμι για το πασπάλισμα της πίτας
  • 1 πακέτο σφολιάτα


Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι,( μόνο τα φύλλα του), το άνηθο, μάραθο, και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Αλατίζουμε και με τα χέρια μας, τρίβουμε τα τρίβουμε καλά, να βγάλουν τα υγρά τους.

 Αφαιρούμε ότι υγρό έχουν βγάλει από τη λεκάνη μας, και τρίβουμε μέσα την ξινομυζήθρα, ίχνουμε και το λάδι, εάν θέλουμε και λίγο πιπέρι, και έτοιμη η γέμιση της πίτας.
Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε επάνω το 1 φύλλο σφολιάτας, απλώνουμε επάνω του τη γέμιση
 και σκεπάζουμε με το 2 φύλλο.
Χαράζουμε με το μαχαίρι σε κομμάτια και εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Αυτό ήταν.
 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά περίπου.
Μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει η σφολιάτα. Προσέξτε να ψηθείπάνω-κάτω.
Και όπως βλέπετε έχουμε έτοιμη τη χορτοτυρόπιτά μας.
Επειδή βάζω μέσα ξινομυζήθρα, δε χρειάζεται να βάλω αυγό, γιατί αυτό το είδος τυριού δεν λιώνει και βολεύει αφάνταστα στις διάφορες πίτες.
Όπως είδατε, είναι πανεύκολη και πολύ γρήγορη, και σαν γεύση πραγματικά πολύ νόστιμη.
Σίγουρα θα ενθουσιάσετε όσους αγαπούν, αυτού του είδους, τις πίτες.





4 σχόλια:

  1. Ε όχι και στο λεπτό! Μόνο να καθαρίσει κανείς και να πλύνει το σπανάκι θέλει 1 ώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν σε κουράζει τόσο πολύ να κόψεις και να πλύνεις τα φύλλα από το σπανάκι πάρε έτοιμα κατεψυγμένα. Έτσι αν δεν θέλεις να κοπιάσεις καθόλου υπάρχει κι αυτή η λύση

    ΑπάντησηΔιαγραφή