Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow Us

Η μεγάλη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αλλά καιη μεγάλη  εθνική μας εορτή, για την έναρξη της επανάστασης του 1821. Σύμφωνα μ...

Σαργοί στο φούρνο με πατάτες για την αυριανή ημέρα

Μαρτίου 25, 2015 Κρητικά Τραπεζώματα 0 Comments


Η μεγάλη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αλλά καιη μεγάλη  εθνική μας εορτή, για την έναρξη της επανάστασης του 1821.
Σύμφωνα με τη θρησκεία μας, αύριο τρώμε ψάρι.
Παραδοσιακά, μπακαλιάρο σκορδαλιά, ή με κάποιο άλλο τρόπο μαγειρεμένο.
Εμείς εδώ, θα προτείνουμε σαργούς στο φούρνο, με πατατούλες.
Λουκουμάκι φαγητό, για όσους δεν θέλουν να φάνε αύριο τον καθιερωμένο μπακαλιάρο.
 Υλικά

  • 2 σαργούς μεγαλούτσικους εμένα ήταν 700-800 γρμ. ο καθένας
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 3 μέτρια καρότα, κομμένα σε μπαστουνάκια (στενόμακρα δηλαδή, ή όπως αλλιώς θέλετε)
  •  2/3 της κούπας λάδι αλάτι, και το χυμό 2 λεμονιών 

 Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια μας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε, και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, και έπειτα στη μέση.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα καρότα.
 Αλατίζουμε, ανακατεύουμε, και τα περιχύνουμε με το λάδι και 1 κούπα νερό.
Βάζουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο  φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά.
Έπειτα τις βγάζουμε από το φούρνο, βάζουμε επάνω τους τα ψάρια και ψήνουμε για

10 με 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα, να ροδίσουν δηλαδή από τη μια μεριά.
Μετά τους γυρίζουμε από την άλλη, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά 
ώσπου να ροδίσουν και από αυτή την πλευρά.
 Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Ο σαργός είναι ένα πολύ νόστιμο ψάρι, με λευκό μαλακό κρέας, και γίνεται και στο φούρνο και στο τηγάνι πάρα μα πάρα πολύ νόστιμο.
Δεν χρησιμοποιώ μπαχαρικά δεν τα χρειάζεται το ψάρι.
Θ΄αφήσουμε το φαγητό μας να μυρίσει θάλασσα.

Μια άλλη συνταγή, που κάνω πολύ συχνά αυτή τη μέρα, με παστό μπακαλιάρο,
είναι  ο μπακαλιάρος παστός κοκκινιστός και θα τη βρείτε εδώ

0 σχόλια: