Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Μυζηθρομπουρεκάκια το τέλειο γλυκάκι!!!!!

 Με το γλυκό αυτό συνοδεύονταν πάντα οι γιορτές μας καθώς και τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά.
Ηταν κάτι τόσο απαραίτητο, καθιερωμένο  και στενά δεμένο με τη βραδιά, αλλά και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, όσο και η μπουγάτσα.
Αλλά και στις γιορτές, μας πάντα υπήρχαν στο τραπέζι τα μυζηθρομπουρεκάκια, με το υπέροχο άρωμα και τη γλύκα τους.
Στο μυαλό μου είναι  συνδεδεμένα με όλες τις ευχάριστες ευτυχισμένες οικογενειακές μας στιγμές.
ΓΙΑ ΜΈΝΑ ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΆ ΜΑΜΑΔΙΣΤΙΚΟ ΓΛΥΚΌ!
Πάντα το έφτιαχνε η μητέρα μου, και είναι και το αγαπημένο της.
Όμως τέλος πια τα λόγια πάμε να το φτιάξουμε.
Υλικά
1 και  1/2 κιλό φρέσκια μυζήθρα
1 κούπα ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
1 αυγό
1 πακέτο φύλλο κρούστας και μισό βιτάμ λιωμένο, ή βούτυρο, ότι προτιμάτε για το άλειμμα των φύλλων
κανέλα

Για το σιρόπι
1 και 1/2 κούπα ζάχαρη, 5 κ.σ. μέλι και 3 και 1/2 κούπες νερό 1 κ.γ χυμό λεμονιού

Πριν αρχίσουμε το γλυκό μας, βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα, και τα αφήνουμε να βράσουν.
Μόλις το σιρόπι μας έρθει σε σημείο βρασμού, το αφήνουμε στο μάτι για 3 λεπτά, και έπειτα το βγάζουμε, του ρίχνουμε το λεμονάκι και το αφήνουμε να κρυώσει.


Ανακατεύουμε πολύ καλά τη μυζήθρα με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αυγό, και την κανένα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα σαν αλοιφή.
Παίρνουμε 1 φύλλο, το βουτυρώνουμε, το διπλώνουμε στη μέση, και το κόβουμε πάλι στη μέση, όπως στη φωτογραφία.
Βάζουμε κατά μήκος μια κουταλιά μυζήθρα, βουτυρώνουμε, κλείνουμε τα πλάγια ,και πάλι βουτυρώνουμε επάνω όπως βλέπετε.
Τέλος το τυλίγουμε σε ρολάκι.
Βουτυρώνουμε καλά το ταψί ή το πυρέξ μας και τα βάζουμε όλα μέσα.
Τα αλείφουμε πολύ καλά επάνω με βούτυρο, και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Αφού  ψηθούν τα βγάζουμς από το φούρνο, και έτσι ζεστά όπως είναι, τα σιροπιάζουμε σιγά σιγά με το κρύο σιρόπι ,φροντίζοντας να πάει σε όλα τα μπουρεκάκια.
Θα δείτε ότι σε λίγο θα τραβήξουν όλο το σιρόπι, και θα γίνουν λουκουμάκια, όπως λέμε εμείς εδώ.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα (εγώ δεν βάζω).
Περιμένουμε να κρυώσουν, αλλά αν θέλουμε, τρώγονται και χλιαρά
Είναι πανεύκολα και νοστιμότατα δοκιμάστε τα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου