Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow Us

Χοιρινό με γιαχνερά, άγρια χόρτα, που τα τσιγαρίζουμε δηλαδή, εύκολο, νόστιμο, και αγαπημένο φαγητό. Το μόνο που θα σας καθυστερήσει εί...

Χοιρινό με γιαχνερά ένα φαγητό με τρία μόνο υλικά!

Μαρτίου 30, 2015 Κρητικά Τραπεζώματα 0 Comments

Χοιρινό με γιαχνερά, άγρια χόρτα, που τα τσιγαρίζουμε δηλαδή, εύκολο, νόστιμο,
και αγαπημένο φαγητό.
Το μόνο που θα σας καθυστερήσει είναι το καθάρισμα-πλύσιμο-κόψιμο των χόρτων.
Αλλά πιστέψτε με το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
Και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε τρία, κρέας άγρια χόρτα και λάδι.


Υλικά


  • 1 κιλό χοιρινό από μαλακό μέρος κομμένο σε κομμάτια
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 1 κιλό διάφορα άγρια χόρτα, θα τα βρείτε στις λαϊκές αγορές, εκτός και μπορείτε να τα βρείτε μόνοι σας, ή  οι συγγενείς σας απ΄το χωριό (λάπαθα, μυρώνια, μάραθα, καυκαλίθρες κλπ.), και αλάτι


Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά, και κόβουμε τα χόρτα.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το μισό λάδι, και τα τσιγαρίζουμε σε σιγανή φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε νερό. Θα κατεβάσουν ζουμί τα χόρτα μας για να ψηθούν.
 Βλέπετε κατά τη διάρκεια ψησίματος πόσο χαμηλώνουν τα χόρτα, και ταυτόχρονα σε χαμηλή πάντα θερμοκρασία όταν ψήνονται, αφού βέβαια βράσουν, κατεβάζουν μόνα τους ζουμί για να ψηθούν.

Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα, αλλά προσέχουμε να έχουν και το λαδάκι τους.


Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι για 3-4 λεπτά
.Προσθέτουμε το κρέας, αλατίζουμε, και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ,ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 5-6 λεπτά.
Βάζουμε στην κατσαρόλα  μια κούπα νερό, και σιγοβράζουμε το κρέας μας για 35-40 λεπτά μέχρι να το δοκιμάσουμε με το πιρούνι, και να είναι ψημένο.


 Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα γιαχνερά μας, (τα τσιγαρισμένα χόρτα δηλαδή)
ανεχουμίζουμε την κατσαρόλα, ( την κουνάμε δεξιά αριστερά) για να ανακατευτούν χόρτα-κρέας.
Αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά μαζί και

έτοιμο το φαγητό μας.
Εδώ πρέπει να πω,ότι μπορούμε να τσιγαρίσουμε το κρέας και όταν είναι σχεδόν έτοιμο, να προσθέσουμε τα χόρτα έτσι ώστε να ψηθούν μαζί, και να μην τα τσιγαρίζουμε ξεχωριστά.
Τώρα, εγώ, επειδή θέλω να κρατάνε λίγο τα χορταράκια μου, και το κρέας να είναι καλοψημένο, συνηθίζω να τα ψήνω χώρια και να τα βάζω μαζί στο τέλος.
Εσείς ακολουθείστε όποιον τρόπο σας βολεύει περισσότερο.
Πάντως, είναι ένα πολύ νόστιμο, και αγαπημένο εδώ φαγητό.

0 σχόλια: