Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΧΛΩΡΟΚΟΥΚΙΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΦΡΕΣΚΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ

 Πολύ νόστιμο φαγητό για τους λάτρεις της αγκινάρας και των κουκιών.
Υλικά
1 κιλό δροσερά κουκιά
5-6 άγριες αγκινάρες
2 φρέσκα σκορδάκια και 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1/2 ματσάκι μάραθο και αυτό ψιλοκομμένο
2/3 της κούπα λάδι
3 ώριμες τριμμένες ντομάτες. αλάτι, και το χυμό από 1 λεμόνι

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και αφήνουμε τα φυλλαράκια που είναι τρυφερά.
Με ένα κουτάλι αφαιρούμε το χνούδάκι που έχουν στο εσωτερικό και τις αλείφουμε με λεμόνι για να μην μαυρίσουν.


Σε μια  κατσαρόλα  ζεματάμε για 5-6 λεπτά τα κουκιά, αφού προηγουμένως τα έχουμε καθαρίσει και πλύνει.

Όπως βλέπετε έχουμε βάλει τις αγκινάρες σε νερό με λεμόνι και τα ζεματισμένα κουκιά στο σουρωτό για να σουρώσουν.


Τσιγαρίζουμε το λάδι με τα κρεμμυδάκια, το ψιλοκομμένο μάραθο,  και τα σκορδάκια για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε τα κουκιά αλατίζουμε ανακατεύουμε και σιγοψήνουμε για 7-8 λεπτά.


Βάζουμε και τις αγκινάρες και κουνάμε την κατσαρόλα δεξιά-αριστερά να ανακατευτούν.
Σιγομαγειρεύουμε πάντα, για 7 λεπτά και ελέγχουμε αν χρειάζεται νερό το φαγητό. Αν ψήνετε τα φαγητά σας σε χαμηλή φωτιά δεν θα χρειάζεται να προσθέτετε νερό.
Τέλος ρίχνουμε και τις τριμμένες ντομάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15-20 λεπτά ακόμα.

Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι τις αγκινάρες μας.
Θέλουμε να είναι ψημένες αλλά όχι λιωμένες.
Και στο τέλος προαιρετικά βάζουμε και το χυμό από 1 μέτριο λεμόνι.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου