Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow Us

Υπέροχες καριόκες πολύ εύκολες και χωρίς αυγά! Αγαπημένο γλυκό όλων ανεξαιρέτως στην οικογένεια. Και καθ΄ομολογία όλων όσων τις έχουν δ...

ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ!

Ιουνίου 07, 2014 Κρητικά Τραπεζώματα 0 Comments

Υπέροχες καριόκες πολύ εύκολες και χωρίς αυγά!
Αγαπημένο γλυκό όλων ανεξαιρέτως στην οικογένεια.
Και καθ΄ομολογία όλων όσων τις έχουν δοκιμάσει πολύ νόστιμες.



Υλικά
100 γρμ. βιτάμ
3 κ.σ. κακάο
1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη
2/3 ποτήρι του νερού γάλα εβαπορέ
1 κούπα καρύδια κοπανισμένα σε μέτρια κομμάτια
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ ή όποιο λικέρ σας αρέσει
3,5-4 πακέτα μπισκότα πτίμπερ
500 γρμ κουβερτούρα για επικάλυψη

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βιτάμ, ( να λιώσει όχι να ψηθεί) μαζί με το κακάο και την ζάχαρη.
Όταν είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από την φωτιά , και το ρίχνουμε σε μια λεκάνη.
Προσθέτουμε το γάλα, το κονιάκ ή το λικέρ, και ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα ρίχνουμε μέσa τα καρύδια τα οποία έχουμε κοπανίσει. Δεν τα τρίβουμε στο μπλέντερ γιατί τα θέλουμε λίγο χοντροκομμένα να τα βρίσκουμε μέσα στο γλυκό.

Τέλος τρίβουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα. Ούτε αυτά τα θέλουμε να γίνουν σκόνη.
Δεν πειράζει να βρίσκουμε κομμάτια στις καριόκες μας.
Βάζουμε μπισκότα, μέχρι να τραβήξουν τα υγρά, και να έχουμε ένα είδος ζύμης, όπως στην φωτογραφία.
Στρώνουμε λουρίδες από το γλυκό μας πάνω σε μεμβράνη, και
 το τυλίγουμε σαν σαλάμι.
Βάζουμε τα <<σαλάμια>> μας στην κατάψυξη για μισή περίπου ώρα να παγώσουν.
Λιώνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτούρα, κόβουμε τα <<σαλάμια>> μας σε κομμάτια, τα βουτάμε στην κουβερτούρα, και
τα βάζουμε σε ταψί, πάνω σε λαδόκολλα, και στο ψυγείο για μισή ώρα, μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.
Τέλος, τυλίγουμε με μεμβράνη και οι καριόκες μας είναι έτοιμες.
Ένα πολύ νόστιμο γλυκό για κέρασμα αλλά και για δωράκι.
Καλή επιτυχία σε όσους το φτιάξουν.

0 σχόλια: