Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ




Υλικά
3 μέτριες πατάτες
3-4 μέτρια κολοκυθάκια
3 ώριμες ντομάτες
3 καρότα
3 φρέσκα κρεμμύδια
2/3 της κούπας λάδι
5 αγκινάρες. αλάτι

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφήνοντας τα φυλλαράκια που είναι δροσερά και με
 ένα κουτάλι αφαιρούμε τις τριχούλες που τυχόν έχουν από μέσα. Τις τρίβουμε καλά με λεμόνι να μην μαυρίσουν.

Τσιγαρίζουμε το λάδι με τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν και ν΄αφήσουν το αρωμά τους.

Κόβουμε σε ροδέλες καρότα- κολοκύθια και σε μέτρια κομμάτια τις πατάτες.
Τα σοτάρουμε  με τα κρεμμυδάκια για 3 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
Αλατίζουμε, και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ανεχουμίζοντας (κουνάμε δεξιά-αριστερά) την κατσαρόλα τακτικά.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά.
 Τέλος βάζουμε και τις αγκινάρες, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά περίπου ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν ,αλλά όχι να λιώσουν, να κρατάνε.
 Και έχουμε έτοιμο ένα πολύ νόστιμο φαγητό γεμάτο λαχανικά και βιταμίνες.
Φτιάξτε το, είναι η εποχή της αγκινάρας, και από δω και πέρα υπάρχουν άφθονα λαχανικά
για να βάζουμε στα φαγητά μας.

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα κι από μένα. Το γυναικείο καφενείο είναι πλέον στα Κρητικά Τραπεζώματα στα αγαπημένα ιστολόγια. Και από όσο πρόλαβα να δω είναι ένα πολύ ενδιαφέρον Γυναικείο Καφενείο.











    ΑπάντησηΔιαγραφή