Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΦΥΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ


Το πόσο ωφέλιμα είναι τα παντζάρια για τον ανθρώπινο οργανισμό, είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλους.
Λαχανικό πλούσιο σε κάλιο νάτριο μαγνήσιο βιταμίνη c σίδηρο, φυτικές ίνες,και τις 2 αντιοξειδωτικές ουσίες, την βετανίνη και βουλγαξανθίνη, που τους δίνουν και το κόκκινο χρώμα,
βοηθούν τον οργανισμό μας να θωρακιστεί απέναντι στις ασθένειες.
Ενισχύουν την αντοχή  μας, μειώνουν την χοληστερίνη, την αρτηριακή πίεση,  βοηθούν τον οργανισμό να προστατευτεί από την οστεοπόρωση, είναι φυσικό καθαρτικό και άλλα πολλά.
Την παντζαροσαλάτα με λαδάκι και ξύδι την συνηθίζουμε πολύ εδώ στην Κρήτη.




Υλικά
1 μάτσο παντζάρια, περίπου 1 κιλό και παραπάνω
λάδι, αλάτι, ξύδι


Καθαρίζουμε τα φύλα(κόβουμε τις σκληρές άκριες από τα κοτσάνια και τις άκρες των φύλλων).
Τα πλένουμε καλά


και τα βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Τα αφαιρούμε με τριπιτή κουτάλα και τα βάζουμε σ΄ ένα μπολ.
Πλένουμε καλά τους βολβούς του παντζαριών και κόβουμε το πάνω και το κάτω τους μέρος και

τα βράζουμε στο ίδιο νερό που βράσαμε και τα φύλλα τους για 45-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν..

Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι, και αν είναι ψημένα τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, και πολύ εύκολα καθαρίζουμε το φλούδι τους με τα χέρια μας.
Τα βάζουμε στο ίδιο μπολ με τα φύλλα τους.
.Κόβουμε σε φέτες τους βολβούς και σερβίρουμε



μαζί με φυλλαράκια.
Αλατίζουμε, περιχύνουμε με λαδάκι και ξύδι και απολαμβάνουμε μια νόστιμη και υγιεινή σαλάτα.

2 σχόλια:

  1. Φτιαξτε ευκολα κονσερβα παντζαρια
    http://www.youtube.com/watch?v=Qh-V2ZTUK-E

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ θα δοκιμάσω να φτιάξω κονσέρβα με παντζάρια είναι άλλωστε αγαπημένο λαχανικό.

      Διαγραφή