ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΤΡΑΓΑΝΑ!


Τραγανά νόστιμα ελαφριά. Ένα νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες.
Γίνονται σε ελάχιστο χρόνο και με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι και είναι πανεύκολα.
Είναι όπως αυτά που αγοράζουμε απ΄το φούρνο με τη διαφορά ότι τα έχουμε φτιάξει μόνοι μας και ξέρουμε τι υλικά έχουμε χρησιμοποιήσει.
Όπως βλέπετε εγώ έχω χρησιμοποιήσει άσπρο σουσάμι κια μαυροκούκι.
Εσείς μπορείτε να <<παίξετε>> με το ζυμάρι,  και να βάλετε ρίγανη, ή θυμάρι, ή παπαρουνόσπορο, ή ότι άλλο σας αρέσει γενικά.
Το βασικό για μένα στα κριτσίνια, είναι να είναι τραγανά.
Και πιστέψτε με αυτή είναι μια από τις πολύ μα πολύ  <<τραγανές>> συνταγές για κριτσίνια.

Υλικά
2 κούπες (του νες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 2/3 της κούπας αλεύρι από καλαμπόκι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1/2 κ. γ. μπέικιν
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
1/2 κ. γ. ζάχαρη και 1 κ. γ. αλάτι
σουσάμι άσπρο και μαυροκούκι
και 1 περίπου κούπα χλιαρό νερό

Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια τη ζάχαρη,, τη μαγιά, το μπέικιν, και τέλος το αλάτι.
Προσθέτουμε το λάδι, ζυμώνουμε με τα δάχτυλα να το τραβήξει το αλεύρι.
-Ρίχνουμε νερό χλιαρό ( εμένα μου πήρε σχεδόν μια κούπα) ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα μαλακό εύπλαστο ζυμάρι.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμο (αλευρώνουμε τα χέρια μας αν κολλάει το ζυμάρι)  το κάνουμε μπαλίτσες.
Πλάθουμε σε λεπτό κορδόνι κάθε μπάλα.
Βάζουμε τα σουσάμια σε πιάτα με λίγο νερό και ζάχαρη για να κολλήσουν στα κριτσίνια.
Περνάμε τα μισά κριτσίνια από το μαύρο σουσάμι, και τα υπόλοιπα από το άσπρο, και τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα..
Ψήνουμε στον αέρα, στους 200 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν
Αφού ψηθούν όλα τα κριτσίνια μας, τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα ταψί και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο στον αέρα στους 80 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο φούρνο.

και όπως βλέπετε, είναι πανέτοιμα, τραγανά, και σας διαβεβαιώ πολύ μα πολύ νόστιμα.
Τώρα εσείς μπορείτε να παίξετε με το ζυμάρι, και να προσθέσετε ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα, ή ότι άλλο τελοσπάντων σας αρέσει.
Εγώ έκανα τα απλά κλασικά κριτσίνια.
Αυτό που μ΄ενδιαφέρει πάνω απ΄όλα στα κριτσίνια, είναι να είναι τραγανά, και πιστέψτε με πρόκειται για την πιο τραγανή συνταγή.
Αν τα φτιάξετε καλή επιτυχία.

Σχόλια

  1. Έψαχνα συνταγή για κριτσίνια και αποφασισα να κάνω τα δικά σου! Εγιναν τελεια! Μπραβο. Ευχαριστώ για τη συνταγή!
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια ψάχνω συνταγή για τραγανά κριτσίνια, νομίζω ότι τη βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετική συνταγή. Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις