Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow Us

Και όμως γίνεται. Τα κεϊκάκια μας είναι σοκολατένια χωρίς πολλά αυγά, και λιπαρά, που να τα επιβαρύνουν και πολύ, μα πολύ νόστιμα κ...

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ

Φεβρουαρίου 25, 2014 Κρητικά Τραπεζώματα 0 Comments


Και όμως γίνεται.
Τα κεϊκάκια μας είναι σοκολατένια χωρίς πολλά αυγά, και λιπαρά, που να τα επιβαρύνουν και πολύ, μα πολύ νόστιμα και υγιεινά.Όσο για την σοκολάτα έχουν μόνο στην επικάλυψη μαύρη σοκολάτα και μαύρη τρούφα μέσα στα κέικ.
Πάμε να τα φτιάξουμε.




Υλικά

  • 2 κούπες αλεύρι φαρίνα κόκκινη (αυτό που φουσκώνει μόνο του)+2 κοφτά κ. γ. μπέικιν
  • 1 2/3 της  κούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 100 γρμ. τρούφα
  • 5 κ. σ. κακάο
  • 1 1/2 κ. γ. σόδα
  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • Για το γλάσσο
  • 1 σοκολάτα υγείας των 100 γρμ. κι 1 φλιτζάνι του καφέ γάλα εβαπορέ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σταιρεά και σε ένα άλλο τα υγρά.
Ενώνουμε τα 2 μείγματα και προσθέτουμε και το ζεστό νερό.
Ανακατεύουμε καλά (όπως βλέπετε δεν χρειάζεται ούτε καν μίξερ).
Λαδώνουμε καλά φόρμες μιας χρήσης, ή μια κανονική.
Βάζουμε μέσα το μείγμα, και ψήνουμε πάντα σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, για 45-50 λεπτά.
 Θα δοκιμάσετε με μια οδοντογλυφίδα.
Αν τρυπώντας το κέικ βγει στεγνή είναι έτοιμα.
Τα βγάζουμε από το φούρνο περιμένουμε να κρυώσουν κάνοντας το γλάσσο μας.
Βάζουμε σε μπεν μαρί το γάλα με τη σοκολάτα μέχρι να λιώσει, ανακατεύοντας πολύ καλά.
Αφού λιώσει και ενωθεί με το γάλα, περιμένουμε να κρυώσει λίγο ανακατεύοντας,

 και περιχύνουμε μ΄αυτό τα κέικ μας.
Όταν κρυώσει καλά, θα δείτε ότι τα κέιΚ θα τραβήξουν αρκετό από το γλάσσο.
Το τρίτο μην το ψάχνετε το έφαγαν οι ανυπόμονοι.
Αν θέλετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε με καρύδα ή τριμμένη λευκή σοκολάτα.
Τους πάνε πολύ και τα δύο.
Όπως βλέπετε είναι πολύ εύκολα γρήγορα και δεν έχουν πολλά λιπαρά και αυγά σιρόπια κ. λ. π. που να μας κάνουν να αισθανόμαστε τύψεις για κάθε μπουκιά που τρώμε.
Ακόμα κάτι τελευταίο.
Αν θέλετε το γλάσσο σας πιο παχύ,  το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε λιγότερο γάλα.















0 σχόλια: