Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΝΤΑΊΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΕΝΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ!

Νόστιμο ελαφρύ εύκολο και γρήγορο γλυκάκι με λίγα απλά υλικά.
Με έχει βγάλει πολλές φορές ασπροπρόσωπη σε ξαφνικές επισκέψεις και τραπέζια.
Επιπλέον αρέσει σε όλους στην οικογένεια ανεξαιρέτως.



Υλικά

  • 1 πακέτο κανταϊφι και 4 κ. σ. λάδι
  • 1 κούπα τριμμένο καρύδι και 1/2 ακόμα για να πασπαλίσουμε το γλυκό στο τέλος
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα που θ΄ανακατέψουμε με το καρύδι


Για το σιρόπι

  • 1και 2/3 ποτήρια ζάχαρη και 3 1/2 νερό

Για την κρέμα

  • 2 λίτρα γάλα (θα κρατήσουμε 2/3 της κούπας )
  • 1 βανίλια
  • 1 αυγό
  • 6 κ. σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κούπα ζάχαρη
<<Ξεμαλλιάζουμε>> το κανταϊφι πολύ καλά, ρίχνουμε επάνω του το λάδι, και το ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά.
Στρώνουμε το μισό σ΄ ένα ελαφριά λαδωμένο ταψί, και απλώνουμε πάνω του το μισό κανταϊφι.
Ανακατεύουμε την κανέλα με το καρύρι και πασπαλίζουμε το κανταϊφι.
Τέλος απλώνουμε επάνω του και το υπόλοιπο, και ψήνουμε στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό από τη στιγμή που θ΄αρχίσει να βράζει για 4 λεπτά.
Σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι το χλιαρό γλυκό.
Πρέπει  να είναι και τα 2 χλιαρά.  

Βάζουμε το γάλα να βράσι.
Σ ε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά, τη ζάχαρη με το αυγό, προσθέτουμε το γάλα, έπειτα το αλεύρι και το κορν φλάουρ με την βανίλια, ανακατεύοντας πολύ καλά.

Μόλις βράσει το γάλα τα ρίχνουμε μέσα.
Ανακατεύουμε καλά, για 2-3 λεπτά μέχρι να βράσουν και να πήξουν (θέλει πολύ λίγη ώρα, 1-2 λεπτά, από τη στιγμή που θ΄αρχίσουν να βράζουν όλα μαζί).
Ζεστή όπως είναι η κρέμα τη ρίχνουμε πάνω στο κανταϊφι την απλώνουμε πασπαλίζουμε με το καρύδι που κρατήσαμε.
Το αφήνουμε να κρυώσει, και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα, αν είμαστε βιαστικοί.
Αλλιώς περισσότερο.
Όσο πιο πολύ το αφήσουμε να παγώσει, τόσο πιο νόστιμο γίνεται.

Και είναι έτοιμο  και λαχταριστό για φάγωμα πλέον.
Αν το φτιάξετε θα γίνει το αγαπημένο γλυκό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου