Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΚΟΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

Τον έφτιαξα για τη γιορτή του γιου μου, και τεράστιος καθώς έγινε ,και έπρεπε να τον πάρω και στο χωριό, μόνο σε ταψί χώρεσε.
Έγινε πολύ αφράτος και νόστιμος όπως οι πάστες που αγοράζουμε από το ζαχαροπλαστείο.
Εγώ, επειδή αρέσει κατά γενική ομολογία σε όλους, τον κάνω αρκετά συχνά.
Και αφού προσπαθώ να μην χάνουν σε γεύση (τα γλυκά- φαγητά μου), αλλά να μην είναι πολύπλοκα, και χρονοβόρα, γιατί δεν υπάρχει κιόλας, έχω απλοποιήσει όσο γίνεται το τρόπο παρασκευής του, και για μένα είναι πια παιχνιδάκι.
Ελπίζω να σας αρέσει και το ίδιο να γίνει και σε σας.

Υλικά για το παντεσπάνι
  • 2 αυγά
  • 1 μπέικι
  • 1 ποτήρι αλεύρι
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι του καφέ νερό
  • αν θέλετε να γίνει σοκολατένιο θα προσθέσετε 2 κ. σ. κακάο

Υλικά για την κρέμα ακολουθάμε τις οδηγίες για την πανεύκολη κρέμα ζαχαροπλαστικής συνταγή εδώ
  • 9 κούπες γάλα
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 7 γεμάτες κ. σ. αλεύρι
  • 3 γεμάτες κ. σ. κορν φλάουρ
  • 2/3 της κούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1/2 κ. γ. αλάτι
  • 3-4 κ. σ. τρούφα (δεν είναι απαραίτητη)

Ακόμη θα χρειαστούμε 1/2 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ, ή λικέρ λεμόνι, (ή όποιο άλλο μας αρέσει)
το οποίο θα ανακατέψουμε με 1/2 φλιτζάνι νερό για να ραντίσουμε μ΄αυτό το παντεσπάνι, δεν χρειάζεται σιρόπι.

Για τη διακόσμηση του κορμού χρησιμοποίησα καρύδα, αμύγδαλο φιλέ, τριμμένο μπισκότο και τριμμένη σοκολάτα.
Εσείς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε όλα ή μόνο ένα από αυτά.



Φτιάχνουμε το παντεσπάνι συνταγή εδώ. Το αφήνουμε να κρυώσει και με προσοχή το ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα. Το ραντίζουμε με το κονιάκ ή το λικέρ που αναμείξαμε με το νερό.

Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες.
Εάν δεν έχετε χρόνο να δείτε την συνταγή αναλυτικά εδώ, με λίγα λόγια ¨Κρατάμε μια κούπα από το γάλα και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα.
Κατά διαστήματα το ανακατεύουμε να μην μας τσουκνώσει..
Μέχρι να βράσει, χτυπάμε τα αυγά και τη βανίλια με την ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα για να αραιώσουν, και τέλος διαλύουμε στο μείγμα πολύ καλά το αλεύρι και το κορν φλάουρ.
Μόλις βράσει το γάλα τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
Σε 2 λεπτά θα δείτε την κρέμα σας να πήζει και είναι έτοιμη.
Έτσι ζεστή όπως είναι απλώνουμε τη μισή στο παντεσπάνι.
Με ένα κουτάλι την απλώνουμε να πάει παντού, και αν θέλουμε την πασπαλίζουμε με τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα.
Δεν είναι απαραίτητο εγώ απλά είχα τρούφα και έριξα λίγη επάνω της.
Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε το ρολό μας και το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
Μέχρι να κρυώσει λίγο το ρολό την κρέμα την έχουμε πάνω στο ζεστό όχι αναμμένο μάτι,  και ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
Αυτή δεν θέλουμε να κρυώσει.
Τέλος απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω στο ρολό μας.
Περιμένουμε 3-4 λεπτά <<να σταθεί> και διακοσμούμε το ρολό μας με ότι μας αρέσει..


Εγώ αυτή τη φορά έβαλα σένα κομμάτι καρύδα, σ΄ένα τριμμένη σοκολάτα, σ΄ένα αμύγδαλο φιλέ, και σ΄ένα τριμμένο μπισκότο.
Τις περισσότερες φορές όμως που τον φτιάχνω, τον πασπαλίζω συνήθως με καρύδα, ή τριμμένη σοκολάτα.
Εσείς μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει.
Ακόμα εάν δεν θέλετε να ετοιμάσετε εσείς την κρέμα, μπορείτε να πάρετε κρέμα ζαχαροπλαστικής που απλά την χτυπάτε με γάλα.
Σ΄αυτήν την περίπτωση θα χρειαστείτε 4 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής, και γάλα όσο γράφουν οι οδηγίες επάνω τους.
Αλλά το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου