Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Πιστέψτε με πιο εύκολο δεν γίνεται.
Τα υλικά είναι λίγα, και ο τρόπος παρασκευής απλούστατος.
Στην ουσία πρόκειται για ένα χυλό, που φουσκώνει και  γίνεται πολύ αφράτο παντεσπάνι, κατάλληλο για κορμούς αλλά και για τούρτες.




Υλικά

  • 2 αυγά
  • 1 μπέικι
  • 1 ποτήρι αλεύρι
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι του καφέ νερό
  • αν θέλετε να γίνει σοκολατένιο θα προσθέσετε 2 κ. σ. κακάο



Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα (ή με το μίξερ όπως μας βολεύει), τα αυγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια,  το νερό, το κακάο, και το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού.
Τέλος το μπέικιν και το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.Αυτό ήταν.
Το μείγμα μας μοιάζει με χυλό έτσι πρέπει να είναι.
Βάζουμε λαδόκολλα σ΄ένα ταψί, και με ένα κουτάλι στρώνουμε το μείγμα να πάει παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 8- 10 λεπτά.
Θα δείτε ότι θα φουσκώσει και όταν θα ξεκολλάει από την λαδόκολλα είναι έτοιμο.
Δεν πρέπει να ξεροψηθεί, γιατί τότε απλά δεν μπορεί να τυλιχτεί σε ρολό, και επομένως είναι άχρηστο.
Είναι πάρα πολύ εύκολο.
Αν το φτιάξετε, μετά την πρώτη φορά θα σας φαίνεται παιχνιδάκι η παρασκευή του.
Το χρησιμοποιώ πάντα για να φτιάχνω κορμούς, τούρτες κ.τ.λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου