ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΚΡΕΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ!


Δοκιμάστε να την φτιάξετε είναι πάρα πολύ νόστιμη και όσοι την δοκιμάσουν θα ξετρελαθούν.




Υλικά για τη ζύμη
  • 2 1/2 κούπες αλεύρι
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 1 κ. σ. ξύδι
  • αλάτι
  • 1/2 κουτάκι σόδα (αυτή που πίνουμε)
  • 1/2 κούπα νερό

  • Υλικά για τη γέμιση
  • 1/2 κιλό ψημμένο κρέας (που μας έχει περισσέψει) από αρνάκι, κατσικάκι ή κοτόπουλο  και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουτιά κομμένα μανιτάρια
  • 2 πιπεριές φλωρίνης λεπτοκομμένες
  • 1 αυγό
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 1/2 κιλό ξινομυζήθρα ή φέτα



Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι σε μια κατσαρόλα για 3-4 λεπτά μετά προσθέτουμε το κρέας αλατίζουμε ανακατεύουμε και συνεχίζουμε για ένα πεντάλεπτο.Έπειτα βάζουμε και τα λαχανικά μας ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5-6 λεπτά μόνο, σε σιγανή φωτιά.
( δεν χρειάζεται περισσότερο γιατί όπως είπαμε το κρέας μας είναι ψημμένο). Εγώ χρησιμοποίησα αρνάκι οφτό που μου είχε περισσέψει.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα και αδειάζουμε την γέμιση σε μια λεκάνη να κρυώσει.
Αφού κρυώσει βάζουμε μέσα τη ξινομυζήθρα κομμένη σε χοντρά κομμάτια και το αυγό και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά μας.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κάνουμε  στη μέση ένα λακουβίτσα και βάζουμε το λάδι και το ξύδι
Τα ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε το αλεύρι να υγρανθεί με το λάδι.



Προσθέτουμε  λίγο αλάτι ,τη σόδα και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να κάνουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Τη χωρίζουμε σε μια μεγάλη και μια μικρή μπάλα.

Πέρνουμε τη μεγάλη μπάλα ζύμης και ανοίγουμε το φύλλο που θα βάλουμε στο κάτω μέρος του ταψιού.

Την τυλίγουμε με το ξυλίκι


και αφού λαδώσουμε το ταψί μα την απλώνουμε επάνω του. Βάζουμε μέσα την γέμιση
Ανοίγουμε και το άλλο φύλλο και το απλώνουμε πάνω στην γέμιση. Το λαδώνουμε πολύ καλά και γυρίζουμε τα φύλλα που περισσεύουν από το ταψί και σκεπάζουμε το φύλλο που βάλαμε πάνω στη γέμιση, όπως φαίνεται στην φωτογραφία.Λαδώνουμε και τα φύλλα που γυρίσαμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Και ορίστε το αποτέλεσμα μια λαχταριστή και πεντανόστιμη πιτούλα.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις