Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Χλωροκούκια μόνο οι καρποί με αγκινάρες κοκκινιστά!


Υλικά
1 κιλό χλωρά κουκιά
5 άγριες αγκινάρες
3 ώριμες ντομάτες και 1 κ. σ. ντοματοπελτέ
1/2 ματσάκι άνηθο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2/3 της κούπας λάδι
αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζουμε τα κουκιά και κρατάμε μόνο τους καρπούς.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε με το λεμόνι τις αγκινάρες για να μην μας μαυρίσουν.
Σε μια κατσαρόλα ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια με το λάδι για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κουκιά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας για 4 λεπτά .
Βάζουμε και τις αγκινάρες και  ανακατεύουμε. Τρίβουμε τις ντομάτες ,διαλύουμε καλά μέσα τους το ντοματοπελτέ και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με μια κούπα νερό.
Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά ανακατεύοντας και ελέγχοντας κατά διαστήματα αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό.
Τέλος τρίβουμε λίγο πιπέρι και έτοιμο το φαγητό μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου