Κατσικάκι με μαρούλι αγκινάρες και ανθόγαλο



 Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κατσικάκι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 1 μαρούλι
  • 6 άγριες αγκινάρες
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 2 κ.σ. καλά γεμάτες ανθόγαλο ή εάν δεν βρείτε, στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
  • αλάτι



Πλένουμε και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το μαρούλι. Καθαρίζουμε και τρίβουμε με λεμόνι τις αγκινάρες να μην μαυρίσουν.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα 3 κρεμμυδάκια με το λάδι για 3 λεπτά

Προσθέτουμε το κρέας αλατίζουμε, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά.
Εγώ δεν χρειάστηκε να προσθέσω νερό αυτό το διάστημα στην κατσαρόλα, γιατί το κρέας
έβγαλε από μόνο του ζουμάκι.Εσείς αν χρειαστεί προσθέστε μια κούπα νερό.

 Βάζουμε το μαρούλι, τις αγκινάρες και ψιλοκόβουμε το 1 κρεμμυδάκι που κρατήσαμε και τον άνηθο.


Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.Πάντα ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό.

Τέλος βάζουμε το ανθόγαλο ή το γιαούρτι αν δεν βρίσκουμε ανθόγαλο .Ανακινούμε την κατσαρόλα δεξιά αριστερά να ανακατευτούν τα υλικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 7 λεπτά.

Μέχρι να δέσει η σάλτα μας και να γίνει όπως βλέπετε.









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις