Εμείς εδώ στην Κρήτη τσουρεκάκια λέμε τα κουλουράκια του Πάσχα.
Για να μην μπερδεύεστε λοιπόν, τα τραγανά τσουρεκάκια μας, είναι τα Πασχαλινά κουλουράκια..
Αυτή τη συνταγή την είχε πάρει η μαμά μου από μια θεία της.
Δεν την άλλαξε ποτέ.
Την ίδια κάνω κι εγώ τώρα.
Είμαι η τρίτη γενιά που την ακολουθεί πιστά και δεν την αλλάζω με καμία άλλη.
Πιστέψτε με είναι τραγανά μπισκοτένια γεμάτα άρωμα!
Υλικά
Σε ένα μπολ χτυπάμε με με το μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά (τα ολόκληρα και τους κρόκους) και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν τα υλικά.
Διαλύουμε στο ποτήρι με το χλιαρό γάλα την αμμωνία (προσοχή γιατί φουσκώνει το γάλα) το βάζουμε κι αυτό μέσα, ανακατεύουμε πολύ καλά, και τέλος βάζουμε το αλεύρι.
Ζυμώνουμε με τα χέρια μας πλέον και σταματάμε να ρίχνουμε αλεύρι όταν έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια μας. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα για να μην ξεραθεί η ζύμη.
Αρχίζουμε να πλάθουμε τα τσουρεκάκια μας σε διάφορα σχήματα.
Τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα τα αλείφουμε με αυγό
και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
Γίνονται περίπου 5 ταψιά.
Για να μην μπερδεύεστε λοιπόν, τα τραγανά τσουρεκάκια μας, είναι τα Πασχαλινά κουλουράκια..
Αυτή τη συνταγή την είχε πάρει η μαμά μου από μια θεία της.
Δεν την άλλαξε ποτέ.
Την ίδια κάνω κι εγώ τώρα.
Είμαι η τρίτη γενιά που την ακολουθεί πιστά και δεν την αλλάζω με καμία άλλη.
Πιστέψτε με είναι τραγανά μπισκοτένια γεμάτα άρωμα!
Υλικά
- 500 γ.μ βούτυρο
- 700 γ.μ ζάχαρη
- 4 ολόκληρα αυγά,και 4 κρόκους
- 1 φακελάκι βανίλια
- 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
- 1 φακελάκι αμμωνία
- 1750 γ.μ. αλεύρι περίπου
Σε ένα μπολ χτυπάμε με με το μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά (τα ολόκληρα και τους κρόκους) και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν τα υλικά.
Διαλύουμε στο ποτήρι με το χλιαρό γάλα την αμμωνία (προσοχή γιατί φουσκώνει το γάλα) το βάζουμε κι αυτό μέσα, ανακατεύουμε πολύ καλά, και τέλος βάζουμε το αλεύρι.
Ζυμώνουμε με τα χέρια μας πλέον και σταματάμε να ρίχνουμε αλεύρι όταν έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια μας. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα για να μην ξεραθεί η ζύμη.
Αρχίζουμε να πλάθουμε τα τσουρεκάκια μας σε διάφορα σχήματα.
Τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα τα αλείφουμε με αυγό
και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
Γίνονται περίπου 5 ταψιά.
Κορίτσια, μπράβο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο το ιστολόγιό σας, και οι συνταγές σας ωραιότατες και πολύ αναλυτικές.
Τα κουλουράκια σας φαίνονται καταπληκτικά, κάποια στιγμή, σίγουρα θα τα δοκιμάσω.
Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα, σε σας και τις οικογένειές σας.
Φιλικά Γιώτα
Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Έχουν ιδιαίτερη αξία για μας. Και το δικό σας ιστολόγιο έχει πολύ νόστιμες και αναλυτικές συνταγές. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα και σε σας και στην οικογένειά σας
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλιμερα σασ αμμωνια ενα φακελακι 25 γραμαρια ενοιτε εφχαριστο
ΑπάντησηΔιαγραφήJoana το δικό μου φακελάκι είναι 30 γραμμάρια καλημέρα και σε σένα και καλό Πάσχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σας! Τι βουτηρο βάζετε;
ΑπάντησηΔιαγραφή