Τσουρέκι Πασχαλινό Aφράτο γεμάτο σοκολάτα!





Υλικά
  • 1 κούπα γάλα χλιαρό
  • ½ κούπα κανελόζουμο  χλιαρό
  • 2/3 της κούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά και 1 ακόμα για να αλείψουμε τα τσουρέκια
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 ½ φλιτζανάκι του καφέ λάδι
  • 1 κ.γ. μαχλέπι,1/3 κ.γ. μαστίχα,2 βανίλιες
  • 1 σφηνάκι λικέρ λεμόνι
  • 100 γ.μ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1 κ.γ. μπέικι
  • 900 περίπου γ.μ. αλεύρι

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τη 1 κούπα το χλιαρό γάλα διαλύουμε τη μαγιά με 1κ,γ ζάχαρη και 1 κούπα αλεύρι και περιμένουμε να  ανέβει το προζύμι.
Σε άλλο  μπολ ανακατεύουμε τη ½ κούπα το κανελόζουμο, τη ζάχαρη, το λάδι, τα αυγά, το μαχλέπι, τη μαστίχα τη βανίλια το μπέικη και το λικέρ.Όταν ανέβει το προζύμι, ρίχνουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε στο μπολ και σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη.

Αφήνουμε το ζυμάρι μας να ανέβει όταν είναι έτοιμο το χωρίζουμε σε 3 μπάλες.
Παίρνουμε  μια και πλάθουμε ένα κορδόνι .Με τον πλάστη το φαρδαίνουμε ρίχνουμε επάνω
σταγόνες  σοκολάτας τις πατάμε να κολλήσουν.
το τυλίγουμε το πλάθουμε λίγο ακόμα και του δίνουμε το  σχήμα που θέλουμε.

Βάζουμε τα τσουρέκια μας στο ταψί σκεπασμένα σε ζεστό μέρος να ανέβουν.
Όταν είναι έτοιμα χτυπάμε το αυγό, τα αλείφουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 150 βαθμούς  για 35-40 λεπτά.
Όταν ροδίσουν είναι έτοιμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις