Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Χλωροκούκια με βρουβάσταχα .





Υλικά

  • 1 κιλό χλωρά κουκιά
  • 500 γ.μ. βρουβάσταχα
  • λάδι , αλάτι λεμόνι



Να εξηγήσουμε εδώ ότι τα βρουβάσταχα, είναι οι κορυφές (τα στάχυα) που βγάζουν οι βρούβες
(αυτά που βλέπετε στη φωτογραφία), τέτοια εποχή. Εδώ στη Κρήτη χρησιμοποιούμε όλα τα χόρτα που μπορούν να φαγωθούν.Όμως τα συγκεκριμένα είναι πάρα πολύ τρυφερά και νόστιμα γίνονται τέλεια σαλάτα.

Καθαρίζουμε τα κουκιά και παίρνουμε μόνο τους καρπούς .
Από τα βρουβάσταχα καθαρίζουμε μόνο την άκρη αν είναι ξερή.
Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά.
 Αν είναι φρέσκα δε χρειάζονται περισσότερο χρόνο.


Αφού βράσουν σουρώνουμε και σερβίρουμε με λάδι και λεμόνι και αλάτι.
 Με ένα κρητικό ντάκο, και λίγες ελιές,αποτελούν για εμάς ένα πολύ νόστιμο φαγητό, ένα πλήρες γεύμα, και πολύ αγαπημένο μάλιστα. αλλά μπορούν και να γίνουν
και μια υπέροχη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου