Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Τα πιο αφράτα τσουρέκια γεμάτα σοκολάτα !!!

Ναι είναι τόσο τρυφερά
 αφράτα
 μαλακά 
νόστιμα
 που θα τα λατρέψετε!
Για το πρωινό των παιδιών, για το καφεδάκι σας, για κάτι νόστιμο όταν νιώσουμε ότι θέλουμε να τσιμπήσουμε κάτι, για να κεράσουμε φίλους ......
Τόσοι μα τόσοι λόγοι για να τα φτιάξουμε, και να τα απολαύσουμε!!!

Υλικά
Για το προζύμι
1 κούπα του νες χλιαρό γάλα, 2 κ.σ. ζαχαρη
3 φακελάκια ξερή μαγιά, 1 κούπα αλεύρι

Για τη ζύμη
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες γάλα
2 κ.γ. μαχλέπι, 1/2 κ.γ μαστίχα, 3 βανίλιες
4 αυγά
+ 2 στο τέλος για το άλειμμα των τσουρεκιών
1 καλά γεμάτο κ.γ. μπέικιν
1/2 κουπα λάδι + 1 κρασοπότηρο στο τέλος , λιγο αλάτι
Αλεύρι 1 1/2-1 800 εξαρτάται από την κούπα σας
Θέλουμε μια μαλακή ζύμη, θα δείτε στο ζύμωμα
Και επειδή θα ρωτήσετε, εγώ χρησιμοποιώ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, εσείς πάλι όποιο θέλετε.
 200 γρμ. σταγόνες σοκολάτας καραμέλας, χρησιμοποίησα εγώ.





 Βάζουμε το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά, ανακατεύουμε,  προσθέτουμε και το  αλεύρι ανακατεύουμε καλά, και περιμένουμε ν΄ ανέβει το προζύμι.
όταν φουσκώσει....



Ανακατεύουμε τη ζάχαρη το λάδι τα αυγά τα μυρωδικά, (μαστιχα, μαχλέπι, βανίλιες) το γάλα, και το μπέικιν. έπειτα ρίχνουμε το μείγμα στο προζύμι.
Ανακατεύουμε και αρχίζουμε να βάζουμε το αλεύρι. Εδώ στο σημείο αυτό βάζουμε στο αλεύρι μας και λίγο αλάτι.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη, που να κολλάει σχεδόν στα χέρια.

Τώρα προσθέτουμε το κρασοπότηρο το λάδι, σιγά σιγά, διπλώνοντας την ζύμη μέχρι να το απορροφήσει.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.


Τώρα είναι πλέον έτοιμη ν΄αρχίσουμε να πλάθουμε τα τσουρέκια μας.
 Εδώ είμαστε λοιπόν.
Κάνουμε κορδόνια με τη ζύμη, και τα πλαταίνουμε με ένα μικρό ξυλικάκι.
Τοποθετούμε κατά μήκος τις σταγόνες σοκολάτα καραμέλας,

 το κλείνουμε και πλάθουμε τα τσουρέκια  μας.
 Τα  αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν, και όταν είναι έτοιμα τα αλείφουμε με αυγό.
Ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου, εξαρτάται από την κουζίνα, μέχρι να ροδίσουν, αλλά και να είναι ψημένος και το κάτω τους  μέρος, ο πάτος τους.

Και ιδού το υπέροχο- μοσχοβολιστό- τρυφεροαφράτο αποτέλεσμα!!
Δοκιμάστε τα και θα ενθουσιαστείτε!
Κάτι άλλο ακόμη.
Εδώ τα τσουρέκια αυτά επειδή ζυμώνονται μόνο με το γάλα χωρίς καθόλου νερό τα λέμε και γαλόψωμα.
ίσως και για αυτό να είναι τόσο νόστιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου