Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Κατσικάκι με αγκινάρες άσπρη σάλτσα και λεμόνι!


Λουκουμάκι φαγητό προτείνουμε για σήμερα φίλες-οι.
Από τα παραδοσιακά και πολύ αγαπημένα μας.
Φαγητό για όλη την οικογένεια νόστιμο και θρεπτικό!
Πάμε λοιπόν να το φτιάξουμε.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 2 φρέσκα
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 2 καρότα και 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 4 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες, (για να μην μαυρίσουν τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι) 
  • το χυμό από 1 λεμόνι και 1 κοφτό κ.γ. αλεύρι το οποίο θα διαλύσουμε μέσα στο λεμόνι αλάτι, πιπέρι
  • 4 μέτριες πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια




Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν προσέχοντας να μην τα κάψουμε.
Εν συνεχεία βάζουμε το κρέας αλατίζουμε,
τσιγαρίζουμε 3-4 λεπτά από τη μια πλευρά,  και συνεχίζουμε κάνοντας το ίδιο και στην άλλη.
Προσθέτουμε 2/3 της κούπας ζεστό νερό, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15-20 λεπτά περίπου.


Κατόπιν βάζουμε τα λαχανικά μας, εκτός από τις αγκινάρες και μαγειρεύουμε μέχρι να
δοκιμάσουμε με το πιρούνι μας και να θέλουν λίγο να ψηθούν. (10 -15 λεπτά θα δείτε).


Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τις αγκινάρες ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά περίπου (αν τις θέλουμε να κρατάνε λίγο να μην είναι πολυψημένες).

όταν το φαγητό μας είναι πλέον έτοιμο ρίχνουμε το λεμόνι με το αλεύρι που έχουμε διαλύσει μέσα και ανεχουμίζουμε την κατσαρόλα (κουνάμε δεξιά-αριστερά).

Αν θέλουμε τριβουμε και λίγο πιπεράκι επάνω (του πάει πολύ) και

έτοιμο και καλή μας όρεξη !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου