Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

Υπέροχη σάλτσα ντομάτας!

Μια πραγματικά υπέροχη σάλτσα για τα μακαρόνια σας ,τα σουτζουκάκια και όπου αλλού χρειαστεί να την χρησιμοποιήσετε.

Υλικά
2 κιλά ώριμες ντομάτες
5κ.σ. λάδι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, θυμάρι -ρίγανη-πάπρικα και ότι άλλο σας αρέσει

Βουτάμε τις ντομάτες σε ζεστό νερό για να μπορέσουμε να τις ξεφλουδίσουμε (προαιρετικά).
Μετά τις χαράζουμε, και τις σφίγγουμε να φύγουν τα σποράκια και τα υγρά τους.
Θέλουμε την ψίχα της ντομάτας μόνο.
Τις πολτοποιούμε.

Τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα αλλά να μην καούν.
Προσθέτουμε την τομάτα και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά.
Μέχρι να αποκτήσει την υφή που βλέπετε.


Αλατίζουμε προσθέτουμε τα μυρωδικά μας (θυμάρι-ρίγανη-πάπρικα) και συνεχίζουμε το βράσιμο για 4-5 λεπτά ακόμα.

Όταν κλείσουμε τη φωτια  η σάλτσα μας πρέπει να είναι δεμένη,
Αλλιώς, συνεχίζουμε το βράσιμο σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας τσουκνώσει μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου