Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Ολόκληρο κοτόπουλο με μπριάμ στο φούρνο!

Και η ζέστη καλά κρατεί φίλες-οι.
Είπαμε να κάνουμε φαγάκι καλοκαιρινό, αλλά για όλα τα γούστα.
Έτσι μας προέκυψε το μπριαμάκι, με το ολόκληρο κοτόπουλο.
Σε όσους δεν αρέσει το ένα, μπορούν να φάνε το άλλο.
Είναι και εύκολο, το βάζουμε στο φούρνο, και άντε να χρειαστεί κάνα δυο γυρίσματα το κοτοπουλάκι μας.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο κομμένο μόνο από μπροστά, από το στήθος, αλάτι θυμάρι, ρίγανη, πάπρικα
  • 3 πατάτες, 4 μέτρια κολοκυθάκια, 1 ξερό κρεμμύδι,3 μακρόστενες μελιτζάνες, κομμένα   σε ροδέλες μέτριες
  • 1 ντομάτα μεγάλη κομμένη σε κύβους, και 3 ώριμες τριμμένες με 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας διαλυμένο μέσα τους
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, 
  • 1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά 
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • και όποιο άλλο λαχανικό σας αρέσει


Βάζουμε τα λαχανικά μας στο ταψί, αφού τα έχουμε πλύνει και κόψει όπως γράψαμε στα υλικά.
Αλατίζουμε, περιχύνουμε με τις ντομάτες και το ντοματοπολτό, ανακατεύουμε.
Τώρα ετοιμάζουμε το κοτοτόπουλο.
 Το πασπαλίζουμε με αλάτι θυμάρι, ρίγανη πάπρικα να πάνε παντού, και το αλείφουμε με λίγο λάδι.

Κάνουμε χώρο ανάμεσα στα λαχανικά, έτσι ώστε το στήθος του κοτόπουλου να ακουμπάει πάνω στο ταψί, για να ψηθεί ωραία και να γίνει μαλακό.
Περιχύνουμε όλο το φαγητό μας με το λάδι, και βάζουμε και 1 κούπα νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο πάντα φούρνο
στις αντιστάσεις, στους 220 βαθμούς, για 30-40 περίπου λεπτά.
Θα δείτε το κοτόπουλο σας αν έχει πάρει χρώμα , και θέλει γύρισμα.
Αν είναι έτοιμο, βγάζουμε το ταψί, και το αναποδογυρίζουμε  να ροδίσει το στήθος καλά.

όταν είναι έτοιμο,  το ξαναγυρίζουμε όπως το είχαμε βάλει στην αρχή, μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανή η πέτσα του,
Αυτό ήταν φίλες-οι.
Το φαγητό μας είναι πλέον έτοιμο.
Η μόνη διαδικασία που είχε ήταν το γύρισμα του κοτόπουλου έτσι ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
Καλή επιτυχία σε όσους-ες το φτιάξουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου