Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Κολοκυθάκια στρογγυλά και ντολμαδάκια κατσαρόλας!

 Καλοκαιρινό φαγητό, πολύ νόστιμο για όλη την οικογένεια, σήμερα φίλες, φίλοι.
Στρογγυλά κολοκυθάκια, με ντολμαδάκια στην κατσαρόλα!
Αγαπημένο μικρών και μεγάλων.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο.
Πάμε να τα φτιάξουμε λοιπόν.

Υλικά 

  • 4 στρογγυλά κολοκύθια ή και περισσότερα
  • αμπελόφυλλα
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 2 κούπες ρύζι νυχάκι, ή όποιο άλλο προτιμάτε 
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1  ξερό κρεμμύδι τριμμένο, και 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κολοκυθάκια τριμμένα και 2 καρότα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2  ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, ρίγανη, λίγο κύμινο
  • 1/2 κούπα λάδι για την κατσαρόλα

Σε βραστό νερό, ζεματάμε για ελάχιστο χρόνο τα αμπελόφυλλα.


 Σε μια λεκάνη βάζουμε τα 2/3 της κούπας το λάδι, τις τριμμένες ντομάτες,     το μαϊντανό και το δυόσμο ψιλοκομμένο, το  τριμμένο  κρεμμύδι, τα τριμμένα καρότα και κολοκυθάκια, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια,λίγο κύμινο -ρίγανη το ρύζι, και αλάτι,  .
Ανακατεύουμε το γεμίδι μας να ενωθούν τα υλικά.






Αδειάζουμε τα κολοκυθάκια,
τα γεμίζουμε με τη γέμιση, και βάζουμε επάνω, το πάνω τους μέρος, που είχαμε κόψει, έτσι ώστε να σκεπαστούν.
Έπειτα τυλίγουμε τα ντολμαδάκια, και τα βάζουμε όρθια ανάμεσα στα κολοκύθια μας.
Αφού τελειώσουμε, ρίχνουμε το ζουμάκι που έχει μείνει στην λεκάνη μας, τη 1/2 κούπα λάδι, και νερό τόσο όσο χρειάζεται για  να σκεπαστούν και λίγο αλάτι.
Βάζουμε την κατσαρόλα μας στη φωτιά, και πάνω στα κολοκύθια και τα ντολμαδάκια ένα πιάτο.
 Αφού βράσουν χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
Θα δοκιμάσετε με το πιρούνι , κι αν είναι ψημένα τα κολοκυθάκια και το ρύζι,  το φαγητό είναι έτοιμο.
 Η φωτογραφία είναι σκοτεινή και δεν φαίνεται καθαρά.

Τώρα το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σερβίρουμε και να απολαύσουμε αυτό το πεντανόστιμο φαγάκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου