Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Υπέροχος κορμός !!!



 Ένα υπέροχο
 πεντανόστιμο
 και πολυυυυυ εύκολο κορμό σας έχω σήμερα, για να γλυκαθείτε μέρα που είναι.
Απλά υλικά, απλός κι αυτός,αλλά πολύ πολύ νόστιμος κι αφράτος.
Σαν πάστα ζαχαροπλαστείου είναι και καλύτερος μπορώ να πω.
Το δε παντεσπάνι του είναι παιχνιδάκι.
Πάμε λοιπόν να το φτιάξουμε!

Υλικά για το παντεσπάνι
2 αυγά
1/2 ποτήρι ζάχαρη και 2 κ.σ. ακόμη
1 μπέικιν, λίγο αλάτι, 3 βανίλιες, 2/3 από ένα μικρό  κρασοπότηρο νερό
1 ποτήρι και 1/3 αλεύρι
και 1/3 της κούπας λικέρ ή κονιάκ αραιωμένο με 3 κ.σ. νερό 
Με αυτό θα ραντίσουμε το παντεσπάνι δεν χρειαζόμαστε εδώ σιρόπια

 Για την κρέμα
2 κρέμες ζαχαροπλαστικής και 800 ml γάλα
1 κρέμα γάλακτος  330 ml και 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για το τέλος καρύδα, ή τρούφα, ή τριμμένη σοκολάτα ή φρέσκιες φράουλες που είναι τώρα η εποχή τους!





Βάζουμε σε μπολ τα αυγά τη ζάχαρη τις βανίλιες το μπέικην και
 τα χτυπάμε με το μιξερ.
 Βάζουμε και το νερό και το ανακατεύουμε καλά κι αυτό.
 Έπειτα το αλεύρι, ανακατεύουμε με το μίξερ πολύ καλά, κι έχουμε ένα παχύρευστο χυλό.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και με προσοχή απλώνουμε το μείγμα επάνω με ένα κουτάλι να πάει παντού στην επιφάνεια του ταψιού.
 Ψήνουμε στους 220 βαθμούς πάνω κάτω εστία σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Δεν τον παραψήνουμε γιατί θα γίνει σαν μπισκότο και θα είναι άχρηστος.
 Αφαιρούμε την λαδόκολλα και ραντίζουμε το παντεσπάνι μας με λίγο λικέρ ή κονιάκ που έχουμε αραιώσει με λίγο νερό..

Απλώνουμε επάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής , αφήνοντας λίγη για να απλώσουμε επάνω στον κορμό,
και τυλίγουμε σε ρολό.
Απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα από την κρέμα που κρατήσαμε επάνω στον έτοιμο πια κορμό,
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος  με την άχνη.
Όταν είναι έτοιμη τη απλώνουμε πάνω στον κορμό.
Τέλος ρίχνουμε καρύδα, ή τρούφα, ή αμύγδαλο φιλέ, ή ότι άλλο μας αρέσει.
Εγώ εδώ έχω βάλει καρύδα και του πηγαίνει πολύ.
Είναι σαν πάστα ζαχαροπλαστείου και καλύτερος ακόμη.
Επειδή γίνεται πολύ μεγάλος βάζουμε το μεγαλύτερο μέρος σε μια πιατέλα και το υπόλοιπο σε ένα μικρότερο πιάτο.


Αν τον φτιάξετε μια φορά θα το κάνετε συχνά.
Στην πορεία θα δείτε ότι είναι πανεύκολο και πάρα μα πάρα πολύ νόστιμο γλυκό!

3 σχόλια:

  1. πραγματικα υπεροχο γλυκο. και για εμενα πιο πολυ γιατι προτιμω τα λευκα γλυκα απο τα σοκολατενια.μηπως να χρησιμοποιησω μια αλλη κρεμα για την γεμιση;δεν μου αρεσει αυτη του εμποριου.τι ομως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ
      πάτησε στην αναζήτηση αυτη τη συνταγή και θα δεις σπιτική κρέμα αφού δεν σου αρέσουν του εμπορίου

      Διαγραφή