Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Αμανίτες τηγανιτοί!

Αμανίτες , μανιτάρια δηλαδή τηγανιτά για σήμερα, φίλοι-ες!
Εμάς στην Κρήτη,  μας αρέσουν πολύ, ιδιαίτερα όταν είναι τηγανιτά.
Τα συγκεκριμένα είναι καλλιεργήσιμα, πλευρώτους, και πάρα μα πάρα πολύ νόστιμα.
Βέβαια τα μανιτάρια έχουν φανατικούς οπαδούς, η φανατικούς εχθρούς.
Η θα σου αρέσουν τρελά, ή δεν θα θέλεις ούτε να τα δοκιμάσεις.
Εμάς μας αρέσουν όπως θα καταλάβατε.
Πάμε λοιπόν να τα τηγανίσουμε!





Λοιπόν, τα μανιτάρια κανονικά δεν τα πλένουμε απλά τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
Αλλά εάν θέλουμε να τα πλύνουμε οπωσδήποτε ,μπορούμε να τα βάλουμε σε μπολ με νερό, και να τα σφίξουμε έπειτα, καλά με τις παλάμες μας, έτσι ώστε να μην έχουν υγρασία.
Θέλουν όμως αμέσως ψήσιμο γιατί χαλάνε.
Όπως βλέπετε στην φωτογραφία είναι έτοιμα για τηγάνισμα.

Αφού τα αλατίσουμε, τα αλευρώνουμε καλά και από τις 2 μεριές,
εδώ να σημειώσουμε ότι μερικοί προτιμούν να  βάζουν στο αλεύρι το αλάτι που χρειάζεται.
Εσείς κάντε ότι σας βολεύει.


Κατόπιν τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν

από την μια πλευρά, και τα γυρίζουμε να ψηθούν,



και από την άλλη.
Εδώ όπως βλέπετε είναι έτοιμα.
Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το πολύ λάδι, και να διατηρηθούν τραγανά,

Μετά σερβίρουμε σε πιατέλα, και αν θέλουμε βάζουμε επάνω ξίδι, ή λεμόνι, ή τρώμε τους αμανίτες μας σκέτους ως είναι, τραγανοί τραγανοί και πεντανόστιμοι.
Νομίζω είναι ένα πανεύκολο συνοδευτικό, ή ορεκτικό, ή μεζεδάκι για τη ρακή-τσικουδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου