Αγκινάρες στην κατάψυξη για όλο το χρόνο!


Φίλες-λοι, μου.
Σήμερα θα κουραστούμε λιγάκι ίσως, αλλά , θα έχουμε στην διάθεσή μας, υπέροχες, καθαρισμένες, έτοιμες, για μαγείρεμα, αγκινάρες, για όλο το χρόνο.
Μέχρι να βγουν οι καινούργιες.
Η διαδικασία είναι απλή , το μόνο που χρειαζόμαστε είναι χρόνος, ε,   και λίγη υπομονή ίσως.

Υλικά

  •  αγκινάρες η ποσότητα την καθορίζετε εσείς
  • 2 κ.γλ. ξινό
  • χυμό από 1-2 λεμόνια, και λεμόνι για να τρίβουμε τις αγκινάρες μας, για  να μην μας μαυρίσουν



Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφήνοντας τα φυλλαράκια που είναι δροσερά και με



 ένα κουτάλι αφαιρούμε τις τριχούλες που τυχόν έχουν από μέσα. Τις τρίβουμε καλά με λεμόνι να μην μαυρίσουν.

Και τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό, και χυμό από 2 ζουμερά λεμόνια.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε με όλες τις αγκινάρες.









΄Έπειτα βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και όταν βράσει ρίχνουμε μέσα 2 κ. γλ. ξινό.
Μόλις βράσει, ρίχνουμε ένα τμήμα από τις αγκινάρες.
Περιμένουμε να αρχίσουν να βράζουν και μετράμε 1/2 με 1 λεπτό από την στιγμή που θα βράσουν μέσα στο νερό με το ξινό.


Τις αφαιρούμε με τρυπητή  κουτάλα,και τις βάζουμε σε σουρωτό να σουρώσουν.
Μετά τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να κρυώσουν και να στεγνώσουν.

Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε με όλες τις αγκινάρες.



Όταν είναι πλέον έτοιμες, ( έχουν κρυώσει και στεγνώσει), τις βάζουμε στα ειδικά σακουλάκια.
τα κλείνουμε, και τα βάζουμε στην κατάψυξη.
Με αυτό τον τρόπο, έχουμε έτοιμες τις δικές μας σπιτικές αγκινάρες για όλο τον χρόνο.
Και μπορούμε να φτιάξουμε ένα σωρό από υπέροχα πεντανόστιμα φαγητά!

Σχόλια