Κοτόπιτα με σπιτικό τετραπλό φύλο!

Μια υπέροχη , πεντανόστιμη κοτόπιτα για σήμερα!
Θα την φτιάξουμε με το τετραπλό φύλλο που σας είχαμε δείξει.
Είναι μαμαδίστικη πίτα, που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.
Εμείς εδώ την φτιάχνουμε αρκετά συχνά.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αρνάκι η κατσικάκι αρκεί να είναι ψητά.



Υλικά

  • κρέας από ψητό η βραστό  κοτόπουλο,  
  • (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κομμάτια που μας έχουν περισσέψει
  • από ψητό που έχουμε κάνει, αρκεί να είναι καθαρό κρέας)
  • 4 κ.σ. λάδι
  • 1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους μόνο η ψίχα 
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μπαστουνάκια, αλάτι πιπέρι 
  • 1 κουτί κομμένα μανιτάρια, ή φρέσκα, ότι προτιμάτε
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κούπα τριμμένο ανθότυρο
  •  λίγο σουσάμι για να πασπαλίσουμε την πίτα μας 


για τη ζύμη

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. σ. ξύδι
3 κ.σ. λάδι, αλάτι και νερό όσο πάρει, έτσι ώστε να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι

Φτιάχνουμε το ζυμαράκι μας, και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Το χωρίζουμε σε 2 μπάλες,μια μικρή για το πάνω μέρος της πίτας,
και μια μεγάλη για το κάτω.
Αναλυτικές οδηγίες για το άνοιγμα του Τετραπλού φύλου σε ένα  


Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, και τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μανιτάρια, και την πιπεριά, αλατίζουμε ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Κόβουμε το κρέας από το κοτόπουλο σε μικράκομάτια, το βάζουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε τρίβουμε λίγο πιπέρι , και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.
Αφού κρυώσει  ρίχνουμε και το τριμμένο ανθότυρο και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε το τετραπλό μας φύλο, λαδώνουμε ένα ταψί και το στρώνουμε επάνω

Απλώνουμε την κρύα γέμιση πάνω στο φύλλο.
Ανοίγουμε και το 2ο φύλλο και την σκεπάζουμε και το λαδώνουμε καλά.
Κόβουμε τα κομμάτια που περισσεύουν από κάτω φύλλο,
τα γυρίζουμε σκεπάζουμε το επάνω, και τα λαδώνουμε κι αυτά.

Χαράζουμε την πίτα μας σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με σουσάμι
και ψήνουμε στους 220 βαθμούς πάνω-κάτω εστία, μέχρι να ροδίσει και να γίνει το φύλλο τραγανό.
Και ιδού το αποτέλεσμα, μια πεντανόστιμη σούπερ τραγανή πίτα που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια.
Καλή επιτυχία σε όσους-ες την φτιάξουν.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις