Γιαχνολάχανα με πατάτες λουκουμάκι φαγητό!

Γιαχνολάχανα, λέμε τα τσιγαριστα χόρτα,
 αγριοπρασάκια, μάραθα καυκαλήθρες μυρώνια γαλατσίδες, κτλπ.
Το σημερινό φαγητό μας έφτιαξε μια πολύ καλή φίλη από το χωριό,
που μας έφερε και τα χορταράκια..
Το συνοδεύσαμε με σπιτικό κρασάκι και παξιμαδάκια από χαρούπι.
Πάμε να το φτιάξουμε.

Υλικά



  • Διάφορα άγρα τσιγαριστά χόρτα (ποσότητα δε  βάζω όσο περισσότερα τόσο καλύτερο φαγητό θα φτιάξουμε)
  • 2/3 της κούπας λάδι, αλάτι
  • 2 ώριμες ντομάτες & 1 κ.σ. ντοματοπελτέ ή 1 κουτί ψιλοκομμένα  κι αλεσμένα στο μούλτι,  ντοματάκια, φρεσκοτριμένο πιπέρι προαιρετικά
  • 1 κιλό καθαρισμένες πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια


Επί τω έργω λοιπόν
Καθαρίζουμε, πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα, και τα κόβουμε σε μέτρια προς χοντρά κομμάτια.



Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, περιχύνουμε με το λάδι, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά .

Προσοχή, δεν θέλουμε να λιώσουν αλλά να κρατάνε λίγο.

όταν είναι έτοιμα με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε από την κατσαρόλα.
Εδώ βλέπετε το ζουμάκι που μένει μαζί με λίγα χορταράκια


Σ΄αυτό το ζουμάκι, βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια, να σιγοψηθούν.


Όταν είναι σχεδόν έτοιμες, βάζουμε ντομάτες-ντοματοπελτέ και συνεχίζουμε μέχρι να ψηθούν.
Σ΄αυτό το σημείο, βάζουμε στην κατσαρόλα τα τσιαγαρισμένα χόρτα, ανεχουμίζουμε, (κουνάμε δεξιά-αριστερά, με κλειστό πάντα καπάκι, την κατσαρόλα),  αν θέλουμε τρίβουμε λίγο πιπέρι επάνω,
και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 4-5 λεπτά ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά και οι γεύσεις .

Προσοχή ποτέ δεν ανακατεύουμε την κατσαρόλα σε αυτό το φαγητό 
γιατί θα διαλυθούν όλα, για να μην κολλήσει αλλά και να πάνε παντού τα χόρτα μας ομοιόμορφα, θα ανεχουμίζουμε την κατσαρόλα.
Όπως βλέπετε έχουμε πλέον ολοκληρώσει το φαγητό μας.
Σερβίρουμε με παξιμαδάκια χαρουπιού και συνοδεύουμε με σπιτικό κρασάκι.
Απόλυτα υγιεινό, οικογενειακό, νόστιμο φαγητό.
Αυτό βέβαια ισχύει για όσους αγαπάνε τα χόρτα.
Γιαχνολάχανα, ή αλλιώς τσιγαριστά χόρτα μπορείτε να βρείτε στην λαική.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις