Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Σφουγγάτο με λαψανίδες σήμερα από την Ιωαννίτσα μας!


Νοστιμότατες και φρεσκότατες, λαψανίδες μας ήρθαν πεσκέσι από το χωριό.
Τέτοιο δώρο πρέπει να το αξιοποιήσουμε καθώς του πρέπει.
Ετσι η Ιωάννα μας έκανε ένα υπέροχο πεντανόστιμο σφουγγάτο στο πετρογκάζι παρακαλώ.
Παραστιά εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε, για να το ψήσουμε στα ξύλα όπως  του αρμόζει,
 αλλά κι έτσι, ήταν πολύ πολύ νόστιμο!



Υλικά
Λαψανίδες ,αλάτι
5 αυγά
 λάδι , για το τηγάνι





Αυτές εδώ είναι οι λαψανίδες μας.
Επειδή μπορεί να μην τις ξέρετε μ΄αυτό το όνομα σας βάζω τη φωτογραφία.
Τις καθαρίζουμε, τις πλένουμε,


Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10 περίπου λεπτά, με ένα πιρούνι θα δείτε αν είναι ψημένες.
Τις σουρώνουμε να φύγει καλά το νερό


Κρατάμε κι ένα πιατάκι να το απολαύσουμε με μπόλικο λεμονάκι και λαδάκι.

Τις υπόλοιπες στο τηγάνι, σε καυτό λάδι όπως βλέπετε στο πετργοκάζι της αυλής.
Τηγανίζουμε, λίγο από την μια πλευρά λίγο από την άλλη,



χτυπάμε τα αυγά μας με λίγο αλάτι,

τα ρίχνουμε πάνω στα χόρτα , περιμένουμε να ψηθεί  από τη μια πλευρά,
το γυρίζουμε να ψηθεί κι από την άλλη και
έτοιμο το σφουγγάτο .
Και μη σας ξεγελάει η φωτογραφία,
είναι πολύ μεγάλο, σε πιατέλα σερβιρίσματος είναι παρακαλώ, και μοσχομυρίζει.
Από την Ιωαννίτσα μας λοιπόν σφουγγάτο με λαψανίδια όπως τα λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου