Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Κανελόνια με κιμά.

Ενα αγαπημένο φαγητό των απανταχού μακαρονάδων έχουμε σήμερα.
Κανελόνια με κιμά λοιπόν.



Υλικά 

  • 1 πακέτο κανελόνια.
  • Ανθότυρο  τριμμένο 


Για τον κιμά
  • 1/2  κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/2  κούπας λάδι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 ώριμες ντομάτες, και 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • αλάτι, πιπέρι, θυμάρι  και ρίγανη
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 κούπα τριμμένο ανθότυρο ή τρίμματα φέτας
Για τη σάλτσα
4 κ.σ. λάδι,
4 ώριμες τριμμένες  ντομάτες, 1 κ.σ. ντοματοπελτέ αλάτι, λίγη ρίγανη 
και λίγα τρίμματα φέτας για το τέλος



Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι για 2-3 λεπτά μετά προσθέτουμε τον κιμά και τον μαϊντανό. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να τσιγαριστεί καλά και ο κιμάς  και προσέχοντας να μην μας σβολιάσει.
Όταν είναι έτοιμος τρίβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε μέσα μαζί με τον ντοματοπελτέ.
Αλατίζουμε ρίχνουμε μέσα και τα μπαχαρικά μας (το πιπέρι, τη ρίγανη  και το θυμάρι) και τον αφήνουμε  να σιγοβράζει για 7-8 λεπτά ακόμα.
Περιμένουμε να κρυώσει και να είναι χλιαρός, και ρίχνουμε μέσα τον τριμμένο ανθότυρο, ή την φέτα, και τα αυγά χτυπημένα.
Ανακατεύουμε, και γεμίζουμε τα κανελόνια.
Τα βάζουμε σε πυρέξ ,ή σε ταψί κατά προτίμηση τετράγωνο, (εγώ εδώ χρησιμοποίησα μιας χρήσης).

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το κρεμμυδι να τσιγαριστούν.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και το ντοματοπελτέ. Αλατίζουμε ρίγνουμε λίγη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά.
Απλώνουμε τη σάλτσα στα κανελόνια ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και ,
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε πάνω κάτω εστία, στους 220 βαθμους, για 30-40 λεπτά.
Εξαρτάται από το φούρνο μας .
Οδικός μου, είναι παλιός, και χρειάζεται περισσότερο χρόνο.
Στα 30 λεπτά  θ΄ ανοίξετε την κουζίνα να δείτε ν είναι έτοιμα.
Δεν πρέπει να πολυψηθούν, τα κανελόνια ρέπει να <<κρατούν>. λίγο.

Όταν είναι έτοιμα, περιμένουμε να κρυώσουν λίγο για να μπορούμε να τα σερβίρουμε , με τριμμένο ανθότυρο πάνω . 
Πολύ νόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου