Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Λιγκουίνι με πετεινό ντόπιο κοκκινιστό!!!


Μαμαδίστικο φαγάκι σας έχω σήμερα!
Ντόπιος πετεινός κοκκινιστός με λιγκουίνι.
Φαγητό λουκουμάκι.
Με μπόλικο τριμμένο ανθότυρο επάνω, για όλη την οικογένεια σκέφτεστε κάτι καλύτερο?



Υλικά

  • 1 χωριάτικος πετεινός-κόκορας κομμένος σε κομμάτια
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 3 ώριμες ντομάτες, 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αλάτι
  • 1 πακέτο λιγκουίνι. τριμμένο ανθότυρο





Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά προσθέτουμε και το κρέας και τσιγαρίζουμε σε σιγανή φωτιά για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην μας πιάσει.
Έπειτα προσθέτουμε μια κούπα νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 περίπου λεπτά.
Προσέχουμε συνέχεια  να μην μας κολλήσει το φαγητό μας  στην κατσαρόλα, και κατά διαστήματα, δεν ξεχνάμε να την ανεχουμίζουμε (να την κουνάμε δεξιά αριστερά για να ανακατεύεται το φαγητό) .
Προσθέτουμε και τις τριμμένες ντομάτες με το ντοματοπελτέ,  και συνεχίζουμε για 15 λεπτά ακόμα .

Βάζουμε το κρέας σε μια πιατέλα, και το ζουμάκι σε ένα ταψί ή πυρέξ (όπως εδώ) με 2-3 κούπες νερό.
Θα δείτε πόσο θα χρειαστεί για τα μακαρόνια.

Το  βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο -πάνω κάτω αντίσταση, στους 220 βαθμούς, και μόλις βράσει,
 ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια.Ψήνουμε για 9 λεπτά (μετρώντας από τη στιγμή βρασμού).
Έπειτα βγάζουμε από το φούρνο και

βάζουμε μέσα και τον πετεινό μας.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5-7 λεπτά ακόμα και έτοιμο το φαγητό μας.
 Σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο ανθότυρο και απολαμβάνουμε.
Νόστιμο μαμαδίστικο φαγάκι για όλη την οικογένεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου