Πανεύκολη γρανίτα φράουλας μόνο με φράουλες!


Μεγάλη γιορτή σήμερα Κωνσταντίνου και Ελένης χρόνια πολλά στους εορτάζοντες.
Την πιο απλή, την πιο φρέσκια - εύκολη -οικονομική γρανίτα φράουλα, με το  φυσικό άρωμα και τη γεύση φρέσκου φρούτου.
Πιο απλή δεν υπάρχει πιστέψτε με.
Υλικά

  • 1 κεσεδάκι ώριμες  φράουλες περίπου 1/2 κιλό
  • 3 κ.σ. ζάχαρη, ή 2
  • 1 1/2 κ.σ. μέλι ότι προτιμάτε


Το πρώτο πράγμα που κάνουμε, πλένουμε με το κοτσανάκι τις φράουλες , για να μην μπει μέσα του νερό.
Αφαιρούμε το κοτσάνι, τις κόβουμε στην μέση, και τις βάζουμε το βράδυ στην κατάψυξη, αν όχι όλο το βράδυ, για 4 ώρες τουλάχιστον.
Το υπόλοιπο είναι απλά παιχνιδάκι.

Τις βάζουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ σε σιγανή ταχύτητα.
Στην αρχή γίνονται ψιχουλιαστές, σ΄αυτό το σημείο προσθέτουμε τη ζάχαρη ή το μέλι και σπρώχνουμε τα ψίχουλιασμένα κομμάτια προς τα κάτω .
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή.
Σερβίρουμε κατευθείαν γιατί είναι μια γρανίτα, που<< θέλει και απαιτεί>> άμεση κατανάλωση όπως και καθετί φρέσκο.
Και απολαμβάνουμε την πιο αρωματική-φρέσκια νόστιμη γρανίτα.
Φτιάξτε την και αν σας περισσέψει που δεν το νομίζω αποθηκεύστε την στην κατάψυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατη ανάρτηση

Ντολμαδάκια στην κατσαρόλα για νηστεύοντες και μη απίθανο φαγητό!

 Από τα πιο αγαπημένα, νόστιμα, μαμαδίστικα ,οικογενειακά φαγητά, της κουζίνας μας! Όχι μόνο για τις ημέρες της νηστείας, αλλά αγαπημέν...