Λαχανοντολμάδες κοκκινιστοί




Η  ανάρτηση αυτή προοριζόταν για χθες.
 Δυστυχώς δεν πρόλαβα οπότε η συνταγή με τους  λαχανοντολμάδες σήμερα, και μια που δεν είναι Παρασκευή αλλά Σάββατο,  μπορούμε να του πασπαλίσουμε με τριμμένο ανθότυρο. Πιστέψτε με μαζί συνδιάζονται απίθανα. 


Υλικά
1 μέτριο λάχανο
1 κούπα λάδι
3 ώριμες τριμμένες  ντομάτες + 1 κ.σ. ντοματοπελτέ,και 1 τριμμένη ντομάτα για το τέλος
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι  μαϊντανό
2 κούπες ρύζι καρολίνα
2 μέτρια τριμμένα καρότα
2 μέτρια τριμμένα κρεμμύδια
αλάτι, πιπέρι, κύμινο 1/2 κ.γ



Πρώτα απ΄όλα θα φτιάξουμε το λάχανο. Για να κερδίσουμε χρόνο μπορούμε να το έχουμε ετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ.
Κόβουμε την καρδιά από το λάχανο και το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει Αφήνουμε λίγο με κλειστό το καπάκι και γυρίζουμε από την άλλα(έτσι σιγά σιγά θα ανοίξουν τα φύλλα του και ταυτόχρονα θα ζεματιστούν για να μπορέσουμε να τα τυλίξουμε).
Κόβουμε τα ζεματισμένα  φύλλα σε κομμάτια για να μπορέσουμε να τα τυλίξουμε

Σε μια λεκάνη βάζουμε το 1/2  από το το λάδι τις τριμμένες ντομάτες  και το ντοματοπελτέ διαλυμένο μέσα τους ,  τον άνηθο και το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα  τριμμένα  κρεμμύδια, τα τριμμένα καρότα, το ρύζι, αλάτι, και ½ κ.γ κύμινο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι .
Ανακατεύουμε το γεμίδι μας να ενωθούν τα υλικά.
Αρχίζουμε να τυλίγουμε τους λαχανοντολμάδες,
Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ½ κούπα λάδι και τους  τοποθετούμε μέσα στη σειρά.
Eγώ έκανα και μια σειρά ντολμάδες με αμπελόφυλλα κατόπιν παραγγελίας.
Βάζουμε λίγο νεράκι στην λεκάνη που είχαμε τα υλικά, ρίγουμε μέσα και μια ντομάτα, και όλα μαζί τα ρίχνουμε πάνω στους λαχανοντολμάδες.

Τοποθετούμε και ένα πιάτο επάνω τους για να μην μας ανοίξουν.
Βάζουμε το φαγητό στη φωτιά και μολίς βράσει προσέχουμε να σκεπάζει το ζουμάκι τους ντολμάδες αν δεν τους σκεπάζει συμπληρώνουμε νερό. Πρέπει να είναι όπως στη φωτογραφία.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά


και σε 25-30 λεπτά το φαγητό είναι έτοιμο και λαχταριστό.



'Οπως είχαμε πει πιο πάνω το post προοριζόταν για χθες, δεν πρόλαβα όμως να το ανεβάσω, γι΄αυτό και σήμερα, όσοι δεν νηστεύουν το τυρί, μπορούν να τους απολαύσουν με τριμμένο ανθότυρο.
Πιστέψτε με τους πηγαίνει πολύ και είναι πάρα μα πάρα πολύ νόστιμοι!
.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις