Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Τσιμούλια βραστά σαλάτα!

Ένα απ΄λο ταπεινό και πολύ νόστιμο λαχανικό θα κάνουμε σλήμερα σαλάτα μια και είναι και η εποχή του τώρα.
Τσιμούλια φρεσκότατα λοιπόν από την Αγία Βαρβάρα.
Ολοπράσινα και δροσερά.
Το χωριό αυτό φημίζεται για τα λάχανά του, και στο δρόμο δεξιά και αριστερά, υπάρχουν πάγκοι με καρότα, λάχανα, τσιμούλα, ολοδρόσερα από τους κήπους των κατοίκων του χωριού.



Υλικά 1 1/2 κιλό τσιμούλια, αλάτι, λάδι και λεμόνι



Καθαρίζουμε τα τσιμούλια.
Κόβουμε το κάτω μέρος και το χααράζουμε, επίσης, κόβουμε και τις άκριες τω φύλων.
Τα πλένουμε πολύ καλά,
και τα βάζουμε σε νερό που βράζει.
Αλατίζουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν

Σερβίρουμε με λαδάκι λεμονάκι και αλάτι αν δούμε ότι χρειάζεται.Συνοδεύουν άριστα κάθε είδος κρέατος, καθώς επίσης και κάθε είδος   ψαριού, στο φούρνο  ή στο τηγάνι.
Μπορούν όμως να φαγωθούν και σκέτα, στο πλαίσιο μιας ελαφριά διατροφής, με σταφιδολιές και 1 καλό κομμάτι φέτα, ή κεφαλοτύρι, και φυσικά φρέσκο ψωμάκι
.

3 σχόλια:

  1. καλησπερα.συγνωμη που σας ρωταω.τι ειναι τα τσιμουλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι χόρτα βραστά είναι είδος λαχανίδας ,όταν κόψουμε τα λάχανα το φυτό που μένει κάνει τσιμούλια αλλά υπάρχουν και φυτά που λέγονται φυλλάδες και κάνουν αποκλειστικά τσιμούλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εδω τα λενε παραπουλια.μαλιστα υπαρχει και μια παροιμια που λεει΄΄΄καιρος τα λαχανα καιρος τα παραπουλια.ειναι οντως πολυ νοστιμα.να περνατε καλα και καλες γιορτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή