Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Τρυφεροί τριφτοί υπέροχοι κουραμπιέδες!

Οι τελευταίοι ελπίζω για φέτος κουραμπιέδες.
Αλλά τι υπέροχοι, τραγανοτρυφεροτριφτοί ,βουτυράτοι ,ευωδιαστοί, κουραμπιέδες, είναι τούτοι.
Τους δοκιμάσαμε σε φιλικό σπίτι,  μας ξετρέλαναν,  και φυσικά, ζητήσαμε την συνταγή την οποία και σας δίνουμε
Όμως, ας μην μακρηγορούμε πάμε να τους φτιάξουμε.







Υλικά

  • 750 γρμ φρέσκο βούτυρο γάλακτος
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 2 κοφτά κ.γ. μπέικιν
  • 2 ρακοπότηρα κονιάκ
  • 1 1/2 κούπα αμύγδαλα καβρουντισμένα και χοντροκομμένα ( αν δεν σας αρέσουν χοντροκομμένα  κόψτε τα όπως προτιμάτε )
  • 1 πακέτο και 300 γρμ. αλεύρι περίπου,( θα δείτε στο ζύμωμα)
  • 2 πακέτα ζάχαρη άχνη για το πασάλισμα και 1 βανίλια ανακατεμένη με την άχνη


Επί το έργον. Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την άχνη τη βανίλια μέχρι να ασπρίσει και να γίνει σαν αλοιφή. Έχει μεγάλη σημασία αυτό όπως μου επισήμανε η κοπέλα που μου έδωσε την συνταγή.
Αφού γίνει όπως είπαμε σαν κρέμα,

ρίχνουμε μέσα το μπέικιν και το κονιάκ συνεχίζοντας το χτύπημα.
μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
Ανακατεύουμε και τέλος βάζουμε το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να μην κολλάει το μείγμα στο χέρι και προσοχή να μην είναι σκληρό γιατί δεν θα έχει την υφή που ρέπει ο κουραμπιές.
Κάνουμε στρογγυλούς κουραμπιέδες ή μισοφέγγαρα.
Τους τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.


Αφού τους βγάλουμε, στρώνουμε λαδόκολλα στο τραπέζι, και την πασπαλίζουμε με άχνη. Επάνω βάζουμε τους ζεστούς κουραμπιέδες, και τους πασπαλίζουμε με άχνη να κολλήσει επάνω τους. Αφού κρυώσουν τέλος, του ξαναπασπαλίζουμε με άχνη και τους τοποθετούμε σε πια

τέλα ή όπου συνηθίζουμε.

Είναι πολύ νόστιμοι. Τρυφεροί μα και τραγανο- τριφτοί συνάμα και μοσχομυρίζουν. Θα μυρίζει το σπίτι σας όπως τα ζαχαροπλαστεία. Φτιάξτε τους και θα με θυμηθείτε.
Οι συνταγές δεν τελειώνουν ποτέ. Πάντα δοκιμάζουμε κάτι που μας αρέσει και το φτιάχνουμε . Αυτό γίνεται και στα φαγητά και στα γλυκά.
Έτσι και τώρα, μας κέρασαν τους συγκεκριμένους κουραμπιέδες μας άρεσαν, τους φτιάξαμε  και με τη σειρά μας σας δίνουμε τη συνταγή να τους δοκιμάσετε και εσείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου