Kαι μια τούρτα φατσούλα για γεννέθλια.

Και μια τούρτα για γεννέθλια με κρέμα βανίλιας-σοκολάτας.
Πολύ εύκολη και νόστιμη.
Μπορείτε να κάνετε μια φατσούλα, αν είναι παιδική, ή να την αφήσετε σκέτη με την τρούφα αν είναι για μεγάλα << παιδιά>>.

Υλικά
για το σοκολατοκέικ
  • 2 κούπες αλεύρι φαρίνα κόκκινη (αυτό που φουσκώνει μόνο του)+2 κοφτά κ.γ. μπέικιν
  • 1 2/3 της  κούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 100 γρμ. τρούφα (θα την βάλουμε μέσα στο κέικ)
  • 5 κ. σ. κακάο
  • 1 1/2 κ. γ. σόδα
  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ+ 1 φλιτζάνι του καφέ νερό, για  το κέικ-παντεσπάνι
  • αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι 2/3 της κούπας  νερό και 1/2 κούπα ζάχαρη

Υλικά για την κρέμα
  • 9 κούπες γάλα
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 7 γεμάτες κ. σ. αλεύρι
  • 3 γεμάτες κ. σ. κορν φλάουρ
  • 2/3 της κούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1/2 κ. γ. αλάτι
  • και 150 γρμ. σταγόνες σοκολάτας ή κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
και για την επικάλυψη 150 γρμ. τρούφα


Για το σοκολατοκέικ που θα γίνει το παντεσπάνι μας



Σ΄ενα μπολ ανακατεύουμε τα υγρά, και σ΄ένα άλλο τα στερεά.

Ενώνουμε στερεά με υγρά προσθέτουμε και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο ταψί, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς, για 45-50 λεπτά.
Τρυπάμε το κέικ με μια οδοντογλυφίδα.
Αν βγει στεγνή,  είναι ψημένο το κέικ-παντεσπάνι, (στην αντίθετη περίπτωση συνεχίζουμε το ψήσιμο) το βγάζουμε, και το αφήνουμε να κρυώσει.


Κόβουμε προσεχτικά το παντεσπάνι μας.
Φτιάχνουμε την κρέμα μας. Την συνταγή αναλυτικά μπορείτε να την δείτε εδώ
Ανακατεύουμε το κονιάκ με το νερό και ραντίζουμε το παντεσπάνι.
Βάζουμε επάνω του την μισή κρέμα.
Στην υπόλοιπη, ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας, και έτσι όπως είναι ζεστή ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να γίνει η κρέμα μας σοκολατένια.
Βάζουμε το παντεσπάνι το βρέχουμε με το υπόλοιπο κονιάκ και ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας επάνω και στα πλάγια.
Πασπαλίζουμε καλά με την τρούφα.
Τώρα εγώ για να κάνω αυτήν την τρελοφατσούλα, έβαλα 2 μπισκότα για αυτιά και 2 για μάτια.
Κράτησα 3 κ.σ. κρέμα βανίλιας και έκανα πάνω στα μπισκότα 2 στενόμακρους κύκλους για μάτια και το στόμα.
Για την μύτη έκοψα προσεχτικά λίγο παντεσπάνι από ένα σημείο που ήταν πιο χοντρό το πασπάλισα με την τρούφα και το χρησιμοποίησα για μύτη.
Αν δεν θέλετε να είναι παιδική η τούρτα σας, αφήστε την σκέτη με την τρούφα, ή βάλτε στην μισή τρούφα και στην υπόλοιπη καρύδα, ή ότι άλλο σας αρέσει τέλος πάντων.

Και ένα κομμάτι για να δείτε πως είναι από μέσα.
Αυτή είναι η τούρτα μας ελπίζω να την φτιάξετε και να σας αρέσει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις