Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Κοτομπιφτέκια με πατάτες οφτές στο φούρνο


Υγιεινό νόστιμο και ελαφρύ το σημερινό μας φαγητό.
Μπιφτέκια κοτόπουλου και πατάτες τις οποίες θα τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο και θα τις ψήσουμε στο φούρνο οφτές που λέμε εμείς εδώ.


Υλικά
για τα μπιφτέκια
1 κιλό κιμάς κοτόπουλου
1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
5 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
αλάτι, θυμάρι ρίγανη
λάδι για να πλάσ
ουμε τα μπιφτέκια

Για τις οφτές πατάτες
4-5 μέτριες ή μικρές πατάτες και αλουμινόχαρτο
ελαιόλαδο, ρίγανη και τριμμένος ανθότυρος προαιρετικά

Βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά τον κιμά.
Για καλύτερα αποτελέσματα τον αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
Με τον τρόπο αυτό θα ενωθούν τα αρώματα των υλικών και θα σφίξει περισσότερο ο κιμάς.
Λαδώνουμε τα χέρια μας και κάνουμε τα μπιφτέκια μας στο μέγεθος που μας αρέσουν.

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, και τις τυλίγουμε στο αλουμινόχαρτο με τη φλούδα τους.
Όσο μικρότερες είναι οι πατάτες, τόσο λιγότερη ώρα χρειάζονται στο ψήσιμο. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Αφού περάσουν σαράντα περίπου λεπτά, βάζουμε τα μπιφτέκια σε ταψί  πάνω σε λαδόκολλα.
Μαζεύουμε τις πατάτες σε μια άκρη στο φούρνο, και βάζουμε μέσα και τα μπιφτέκια.
Ψήνουμε 10 λεπτά από τη μια πλευρά και 15 λεπτά από την άλλη, και τα μπιφτέκια μας είναι έτοιμα.
Τα πασπαλίζουμε προαιρετικά με μπόλικο τριμμένο ανθότυρο ή όποιο άλλο τυρί προτιμάμε.
Με ένα πιρούνι δοκιμάζουμε και τις πατάτες, και αν είναι ψημένες τις βγάζουμε από τον φούρνο.

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τον ανθότυρο, και τις πατάτες κομμένες στην μέση, με ελαιόλαδο και τριμμένη ρίγανη.
Αν δεν μπορείτε να χωρέσετε τις πατάτες μαζί με το ταψί με τα μπιφτέκια, ψήστε πρώτα τις πατάτες, και έπειτα τα μπιφτέκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου