Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Σούπερ σοκολατένιο γλυκό ψυγείου!

Σούπερ σοκολατένιο, δροσερό, καλοκαιρινό, και όχι μόνο, και πολύ, μα πάρα πολύ νόστιμο!
Θα αρέσει πολύ σε όλους τους λάτρεις της σοκολάτας και στα μικρά παιδιά.



Υλικά για την σοκολατόπιτα
Τα στερεά υλικά

  • 2 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο με 4 κ.γ. μπέικιν
  • 1 και 2/3 της κούπας ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 1και1/2 κ.γ. σόδα


Τα υγρά υλικά

  • 1/2 της κούπας λάδι
  • 2 αυγά (καλά χτυπημένα)
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κούπα χλιαρό νερό για το τέλος

Για το σιρόπι
1/3 της κούπας ζάχαρη και 2/3 της  κούπας νερό, δεν το θέλουμε πολύ γλυκό

Για την κρέμα

  • 5 κούπες γάλα
  • 3 κ.σ. αλεύρι και 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1/2 της κούπας ζάχαρη και 100 γρμ. σταγόνες σοκολάτας
  • 150 γρμ. τρούφα γι επικάλυψη




Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα στερεά υλικά.
Σε ένα μπολ τα υγρά, αφού χτυπήσουμε πρώτα πολύ καλά τα αυγά, εκτός από το χλιαρό νερό.
Ενώνουμε στερεά και υγρά, ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.
Στο τέλος προσθέτουμε και το χλιαρό νερό,
Βάζουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο ταψί ή πυρέξ , και ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με το σιρόπι για 4 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε για 5-6 λεπτά,
και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 4 κούπες γάλα με την ζάχαρη να βράσει.
Στην 5η κούπα διαλύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ.
Μόλις βράσει το γάλα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα ανακατεύουμε καλά.
Σε 1-2 λεπτά θα δούμε ότι η κρέμα μας θα είναι δεμένη-έτοιμη.
Κατεβάζουμε από το μάτι, ρίχνουμε μέσα στην κρέμα τις σταγόνες σοκολάτας, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν, και να γίνει σοκολατένια η κρέμα.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη σοκολατόπιτα.
Περιμένουμε 5 λεπτά να σταθεί, και την πασπαλίζουμε με την τρούφα.
Περιμένουμε να κρυώσει το γλυκό, και μετά το βάζουμε στο ψυγείο.
Αυτό ήταν.
 Έτοιμο το σοκολατένιο δροσερό καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου!.


1 σχόλιο: