Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ένα καλαμποκόψωμο τραγανό.


Υπέροχο τραγανό ψωμάκι με αλεύρι από καλαμπόκι έχουμε σήμερα.



Υλικά
για το προζύμι
2/3 της κούπας αλεύρι
1κ.γ. ζάχαρη
2 κ.γ. μαγια ξερή
1 κούπα χλιαρό νερό

για τη ζύμη
21/3 κούπες αλεύρι
2/3 κούπας καλαμποκάλευρο
λίγο αλάτι και 2/3 φλιτζάνι του καφέ λάδι
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά για το προζύμι (μαγιά-ζάχαρη χλιαρό νερό και αλεύρι) και περιμένουμε να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμο βάζουμε το λευκό αλεύρι έπειτα το καλαμποκίσιο και λίγο αλάτι.
Ζυμώνουμε και συμπληρώνουμε όσο χλιαρό νερό χρειάζεται μέχρι να έχουμε ένα μαλακό εύπλαστο ζυμάρι.
Βάζουμε και το λάδι και ζυμώνουμε να απορροφηθεί.
Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.
Απλώνουμε καλαμποκάλευρο στο τραπέζι
 Πλάθουμε πάνω του  το ψωμί μας, να το τυλίξει καλά το καλαμποκάλευρο.
Τέλος το στρίβουμε  και
το αφήνουμε να φουσκώσει όπως στη φωτογραφία.
Βάζουμε την γάστρα μας στο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 250 βαθμούς για 10 λεπτά.
Προσέχοντας να μην καούμε την ανοίγουμε, και βάζουμε μέσα το ψωμάκι μας.
Μη σας ανησυχεί το σχήμα με το ψήσιμο φτιάχνει.
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς με κλειστό καπάκι για 10 λεπτά, και με ανοιχτό στους 220 για 15 λεπτά.
Και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.
Υπέροχο τραγανό ψωμάκι με καλαμπόκι.

1 σχόλιο: