Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΚΕΙΚ ΖΕΒΡΑ

Ένα υπέροχο, σούπερ αφράτο,και φουσκωτό κέικ ζέβρα, που αρέσει πολύ, ιδικά στα παιδιά.
Το φτιάχνω αρκετά συχνά, γιατί αρέσει σε όλους, και γίνεται πραγματικά ανάρπαστο κάθε φορά.

Υλικά

  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 1 2/3 της κούπας ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κόκκινη φαρίνα και 2 κοφτά κ.γ. μπέικιν
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 1 1/3 κούπα γάλα
  • 3 κ.σ. κακάο




Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια συνεχίζοντας το ανακάτεμα, και το γάλα.
Τέλος βάζουμε τη φαρίνα με το μπέικιν κοσκινισμένα.
Αφού τα ανακατέψουμε πολύ καλά, μοιράζουμε το μείγμα σε 2 μπολ.
Στο ένα βάζουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε καλά το ταψί μας
 και βάζουμε μια κουταλιά από το άσπρο μείγμα, και πάνω της ακριβώς, μια με το καφέ μείγμα.
Συνεχίζουμε, βάζοντας εναλλάξ, μια άσπρη,  μια καφέ, μέχρι να τελειώσουν τα 2 μείγματα.
Προσοχή κάθε κουταλιά πρέπει να μπαίνει πάνω στην άλλη.
Όταν τελειώσουμε, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 45-50 λεπτά περίπου.  Στο τέλος του χρόνου, δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα το κέικ, αν βγει στεγνή είναι έτοιμο, αλλιώς συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμα
 Και το κέικ ζέβρα, όπως βλέπετε είναι έτοιμο φουσκωτό αφράτο λαχταριστό,
 και γεμάτο από τις γραμμές τα σχέδια της ζέβρας.

Φτιάξτε το, πέρα από το ότι είναι νόστιμο, το σχέδιό του αρέσει πολύ σε μικρά και μεγάλα παιδιά.
Είναι επίσης ένα πολύ ωραίο δώρο σε φιλικές επισκέψεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου