Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΔΙΧΡΩΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΔΙΠΛΟΦΟΥΡΝΙΣΤΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ!

Νόστιμα δίχρωμα μπισκοτάκια για όλες τις ώρες θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.
Είναι και νηστίσιμα για όσους νηστεύουν.
Θα τα διπλοφουρνίσουμε για να γίνουν σούπερ τραγανά.
Αν πάλι τα θέλουμε πιο μαλακά δεν θα τα βάλουμε δεύτερη φορά στο φούρνο.

Υλικά
2/3 της κούπας λάδι 2/3 της κούπας πορτοκαλάδα
1 μπέικιν
1 σφηνάκι κονιάκ
1 φακελάκι βανίλια
1 1/2 της κούπας ζάχαρη
1 κοφτό κ. γ. σόδα
4,5-5 κούπες αλεύρι
3 κ. σ. κακάο








Με το σύρμα ανακατεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη, την πορτοκαλάδα (κρατάμε λίγη για να διαλύσουμε μέσα τη σόδα)  το κονιάκ, και το μπέικιν. Διαλύουμε μέσα στην πορτοκαλάδα που κρατήσαμε τη σόδα, τη ρίχνουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε, και προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη . Γ΄αυτό προσοχή, ίσως να μην πάρει 5 κούπες αλεύρι αλλά 4 1/2.
Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση.
Στη μισή ρίχνουμε το κακάο και ζυμώνουμε να ενσωματωθεί.
Ανοίγουμε σε λαδόκολλα την λευκή ζύμη σε φύλλο και σε άλλη λαδόκολλα την καφέ ζύμη σε φύλλο.
Βάζουμε πάνω στην λευκή  ζύμη την καφέ, και  τυλίγουμε σε ρολό.

Κόβουμε κομμάτια με πάχος περίπου 1 εκατοστό και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Τα βγάζουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν και αν τα θέλουμε πολύ τραγανά (όπως εγώ) ξανά στο φούρνο στους 80 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο φούρνο και είναι όπως βλέπετε έτοιμα, στροβιλιστά τραγανά και πολύ νόστιμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου