Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΑΠΛΗ ΑΛΛΑ ΝΟΣΤΙΜΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ

Γρήγορη και εύκολη  πίτσα για όλη την οικογένεια. Πάμε να την φφτιάξουμε.



Υλικά
Για το προζύμι

  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 2 κ.γ ξερή μαγιά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κούπα αλεύρι


Για τη ζύμη

  • 3 κ.σ. λάδι λίγο αλάτι και 2 κούπες αλεύρι

Υλικά για την πίτσα
12 φέτες ζαμπόν
12 φέτες κίτρινο τυρί
μισή κούπα σάλτσα 
1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες, και 150 γρμ. μπέικον


Σε μια λεκάνη βάζουμε το χλιαρό νερό τη ζάχαρη τη μαγιά και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε και το αλεύρι ανακατεύουμε σκεπάζουμε με μια πετσέτα τη λεκάνη και περιμένουμε να φουσκώσει το προζύμι.
Όταν είναι έτοιμο βάζουμε το λάδι το αλάτι και το αλεύρι και κάνουμε μια ζύμη


 που κολλάει στα χέρια μας .


Την αφήνουμε να φουσκώσει

Λαδώνουμε ένα ταψί και τα χέρια μας πολύ καλά  πολύ καλά .Πιάνουμε τη ζύμη (το λάδι δεν την αφήνει να κολλήσει στα χέρια μας) την βάζουμε στο ταψί και με τα χέρια μας την ανοίγουμε σιγά σιγά να απλωθεί στο ταψί.



Αφού τελειώσουμε αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη μας και μετά την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 6 μόνο λεπτά 

Έπειτα απλώνουμε πάνω στην ζύμη την σάλτσα,, το ζαμπόν, το τυρί, το μπέικον, και τέλος την πιπεριά.
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθούν τα υλικά και το ζυμάρι

ειδικά ο πάτος του και είναι πανέτοιμη για φάγωμα.
Αν βαριέστε να φτιάξετε το ζυμάρι της πίτσα μπορείτε να πάρετε έτοιμο.
Τα υπόλοιπα υλικά όπως βλέπετε είναι πολύ απλά και η πίτσα πολύ νόστιμη.
Αλλά σας διαβεβαιώ ότι αν φτιάξετε μια φορά το συγκεκριμένο ζυμάρι, θα δείτε ότι είναι πολύ εύκολο, και γίνεται λεπτό και τραγανό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου