ΜΠΙΦΤΕΚΟΡΟΛΑΚΙΑ!



Τι εννοούμε όταν λέμε μπιφτεκορολάκια? Απλά κεφτεδάκια γίγαντες, που περιέχουν το καθένα ένα ολόκληρο αυγό. Είναι πολύ νόστιμα, και έχουν πλάκα. Αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους, αρκεί να τους αρέσουν και τ΄αυγά βέβαια!                                                                                                          
Υλικά

  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 5 μέτριες πατάτες 
  • 3 τριμμένες ώριμες ντομάτες 
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • λίγη ρίγανη και θυμάρι
  • Για τον κιμά
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. λάδι, μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 φρυγανιές, τις οποίες θα μουλιάσουμε στο νερό, και έπειτα θα τις στύψουμε με τα χέρια
  • αλάτι πιπέρι θυμάρι ρίγανη κατά βούληση
  • 1 αυγό
και 6-7 αυγά τα οποία έχουμε βράσει και καθαρίσει




Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα.
Ρίχνουμε αλάτι-θυμάρι-ρίγανη, ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την ντομάτα.
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κιμά. Ζυμώνουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
Παίρνουμε ένα κομμάτι από τον κιμά που φτιάξαμε, και 1 βρασμένο καθαρισμένο αυγό.
Ανοίγουμε με τα χέρια τον κιμά, βάζουμε στο κέντρο το αυγό ,και το τυλίγουμε μ΄αυτόν.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε. Βάζουμε τα μπιφτεκορολάκια στο ταψί, περιχύνουμε με το λάδι.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 220 βαθμους για 40 λεπτά .
Βγάζουμε το ταψί γυρίζουμε τα μπιφτεκορολάκια. Συνεχίζουμε το ψήσιμο και

όταν ροδίσουν είναι έτοιμα. Αφράτα μπιφτέκια με ολόκληρο αυγό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις