Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΜΠΙΦΤΕΚΟΡΟΛΑΚΙΑ!



Τι εννοούμε όταν λέμε μπιφτεκορολάκια? Απλά κεφτεδάκια γίγαντες, που περιέχουν το καθένα ένα ολόκληρο αυγό. Είναι πολύ νόστιμα, και έχουν πλάκα. Αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους, αρκεί να τους αρέσουν και τ΄αυγά βέβαια!                                                                                                          
Υλικά

  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 5 μέτριες πατάτες 
  • 3 τριμμένες ώριμες ντομάτες 
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • λίγη ρίγανη και θυμάρι
  • Για τον κιμά
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. λάδι, μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 φρυγανιές, τις οποίες θα μουλιάσουμε στο νερό, και έπειτα θα τις στύψουμε με τα χέρια
  • αλάτι πιπέρι θυμάρι ρίγανη κατά βούληση
  • 1 αυγό
και 6-7 αυγά τα οποία έχουμε βράσει και καθαρίσει




Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα.
Ρίχνουμε αλάτι-θυμάρι-ρίγανη, ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την ντομάτα.
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κιμά. Ζυμώνουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
Παίρνουμε ένα κομμάτι από τον κιμά που φτιάξαμε, και 1 βρασμένο καθαρισμένο αυγό.
Ανοίγουμε με τα χέρια τον κιμά, βάζουμε στο κέντρο το αυγό ,και το τυλίγουμε μ΄αυτόν.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε. Βάζουμε τα μπιφτεκορολάκια στο ταψί, περιχύνουμε με το λάδι.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 220 βαθμους για 40 λεπτά .
Βγάζουμε το ταψί γυρίζουμε τα μπιφτεκορολάκια. Συνεχίζουμε το ψήσιμο και

όταν ροδίσουν είναι έτοιμα. Αφράτα μπιφτέκια με ολόκληρο αυγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου