Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow Us

Όπως πάντα πρόκειται για ένα ελαφρύ αλλά νόστιμο γλυκό . Ελαφρύ, αφράτο με λίγα αυγά ,ελαιόλαδο, και αρκετό γάλα. Ότι πιο απλό, και ν...

ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΙΚ -ΤΟΥΡΤΑ

Μαρτίου 12, 2014 Κρητικά Τραπεζώματα 0 Comments

Όπως πάντα πρόκειται για ένα ελαφρύ αλλά νόστιμο γλυκό .
Ελαφρύ, αφράτο με λίγα αυγά ,ελαιόλαδο, και αρκετό γάλα.
Ότι πιο απλό, και νόστιμο στο είδος του.





Υλικά για το σοκολατοκέικ
  • 2 κούπες αλεύρι φαρίνα κόκκινη (αυτό που φουσκώνει μόνο του)+2 κοφτά κ.γ. μπέικιν
  • 1 2/3 της  κούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 100 γρμ. τρούφα (θα την βάλουμε μέσα στο κέικ)
  • 5 κ. σ. κακάο
  • 1 1/2 κ. γ. σόδα
  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ+ 1 φλιτζάνι του καφέ νερό, για  το κέικ-παντεσπάνι
  • και 100 γρμ. τρούφα για να πασπαλίσουμε το γλυκό στο τέλος 
    Υλικά για την κρέμα
    • 9 κούπες γάλα
    • 1 φακελάκι βανίλια
    • 7 γεμάτες κ. σ. αλεύρι
    • 3 γεμάτες κ. σ. κορν φλάουρ
    • 2/3 της κούπας ζάχαρη
    • 2 αυγά
    • 1/2 κ. γ. αλάτι
    • και αν τη θέλετε πιο πλούσια 2 κ. σ. βιτάμ
    • και 100 γρμ. τρούφα για το τέλος

    Σ΄ενα μπολ ανακατεύουμε τα υγρά και σ΄ένα άλλο τα στερεά.



    Ενώνουμε υγρά- στερεά, προσθέτουμε και το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά .
    Βάζουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο ταψί, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς, για 45-50 λεπτά.
    Τρυπάμε το κέικ με μια οδοντογλυφίδα.
    Αν βγει στεγνή,  είναι ψημένο το κέικ-παντεσπάνι, (στην αντίθετη περίπτωση συνεχίζουμε το ψήσιμο) το βγάζουμε, και το αφήνουμε να κρυώσει.
    Αφού κρυώσει καλά, το κόβουμε στη μέση με ένα μαχαίρι,
    και φτιάχνουμε την κρέμα, την συνταγή για την κρέμα μπορείτε να τη δείτε εδώ.
    Ενώνουμε το κονιάκ με το νερό, και με το μισό,  ραντίζουμε το ένα κομμάτι κέικ, που θα γίνει η βάση του γλυκού.
    Βάζουμε πάνω του τη μισή κρέμα όπως είναι ζεστή.
    Περιμένουμε 2 λεπτά και βάζουμε επάνω το άλλο κομμάτι κέικ.
    Ραντίζουμε με το κονιάκ- νερό που μας έμεινε, και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα επάνω του.

    Τέλος πασπαλίζουμε με την τρούφα.
    Αφήνουμε να κρυώσει και είναι έτοιμο!

    Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε με την οικογένειά μας ή με φίλους.!
    Ότι μας περισσέψει, αν μας περισσέψει στο ψυγείο.

    0 σχόλια: