Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ.

;Όταν δεν έχεις χρόνο, αλλά δεν θέλεις να κάνεις πάλι μακαρόνια με κιμά, κάνεις μια σκανδαλιά.
Αυτό που λέμε δεν είναι Γιάννης αλλά Γιαννάκης.
Αντί για μακαρόνια με κιμά κάνουμε κεφτεδάκια με μακαρόνια.Να μια λύση για ένα γρήγορο εύκολο και αγαπημένο για πολλούς πιάτο.
Άλλωστε σε ποιον δεν αρέσουν τα ζυμαρικά?
Και αν, λέμε τώρα, αν, κάποιος από το σπίτι δε θέλει μακαρόνια, μπορεί κάλλιστα να φάει κεφτεδάκια σκέτα, με τηγανητές πατατούλες.
Μ΄αυτό τον τρόπο μπορούμε να καλύψουμε τις προτιμήσεις της οικογένειας χωρίς επιπλέον κόπο.
Αν και για να πω την αλήθεια μέχρι τώρα δεν μου΄χει τύχει να μην θέλει κάποιος το φαγητό αυτό.
Είναι από τα εύκολα και και σε γενικές γραμμές αγαπημένα φαγητά, ιδιαιτέρως δε, εκείνων που αγαπούν τα ζυμαρικά..
Ας φτιάξουμε λοιπόν πανεύκολα μακαρόνια με κεφτεδάκια και κόκκινη σάλτσα.

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια 10 νούμερο ή όποιο προτιμάτε
  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (τριμμένο)
  • 1 ώριμη ντομάτα για τον κιμά
  • 4 φρυγανιές τις οποίες αφήνουμε σε ένα μπολ με νερό να φουσκώσουν, και να μαλακώσουν, και έπειτα τις σφίγγουμε να φύγει το νερό που δεν χρειάζεται
  • 1 αυγό
  • λίγο λάδι(1- 2 κ. σ.)
  • αλάτι πιπέρι θυμάρι ρίγανη

Για την κόκκινη σάλτσα

  • 4 ώριμες ντομάτες, τις οποίες θα κόψουμε από πάνω και θα τις σφίξουμε να φύγουν τα σποράκια και τα ζουμάκια τους, και να μείνει η καθαρή ψίχα της ντομάτας και μετά θα τις τρίψουμε
  • 5 κ. σ. λάδι 
  • 1 κ. σ. ντοματοπελτέ
  • λίγο αλάτι και λίγο θυμάρι
  • και 1 σκελίδα σκορδο
250 γρμ. ανθότυρο τριμμένο για το τέλος
Σε ένα μπολ βάζουμε το κιμά και όλα τα υλικά.
Ζυμώνουμε πολύ καλά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
Μετά πλάθουμε κεφτεδάκια
και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Τα βάζουμε σε πιάτο σε χαρτί κουζίνα να τραβήξει το λάδι
και ετοιμάζουμε τη κόκκινη σάλτσα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμυδάκι και το λάδι να τσιγαριστούν για 2 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες και το ντοματοπελτέ. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και τη σκελίδα το σκόρδο και βράζουμε για 5 λεπτά.
Αφαιρούμε το σκόρδο και
είναι πλέον ώρα να βάλουμε μέσα τα κεφτεδάκια μας.
Ρίχνουμε λίγο θυμάρι και αλάτι εάν χρειάζεται και ψήνουμε για 4 λεπτά ακόμα.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 8-9 λεπτά.Σουρώνουμε

και σερβίρουμε με κεφτεδάκια μπόλικη σάλτσα και τριμμένο αθότυρο.
Και αν τα φτιάξετε καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου