ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΛΑΧΑΝΟ



Υλικά

  • 1 κινέζικο λάχανο κομμένο σε λωρίδες στα σκληρά μέρη του, ενώ τα μαλακά φυλαράκια, θα τα βάλουμε ολόκληρα
  • 1/2 κιλό μαυρομάτικα φασόλια
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 3 ώριμες ντομάτες και 1 κ. σ. ντοματοπελτέ καλά διαλυμένο μέσα τους
  • 1 μάτσάκι φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • αλάτι πιπέρι





Βάζουμε σε χλιαρό νερό για 30 περίπου λεπτά τα φασόλια να φουσκώσουν.
Δεν είναι απαραίτητο αλλά με αυτό τον τρόπο ψήνονται ευκολότερα,χυλώνουν.
Έπειτα χύνουμε το νερό βάζουμε φρέσκο και τα βράζουμε για 40-45 λεπτά μέχρι να ψηθούν.
Τα σουρώνουμε και τους αφήνουμε λίγο νερό και τα βάζουμε σ΄ένα μπολ.


Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το λάδι με τα φρέσκα κρεμμύδια, τα οποία έχουμε προηγουμένως ψιλοκόψει, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το λάχανο, κομμένο όπως είπαμε παραπάνω, και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας τακτικά, για 6-7 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσει λίγο το λάχανο.
Έπειτα βάζουμε τις ντομάτες και το ντοματοπελτέ, ανακατεύουμε, και μαγειρεύουμε  για 10 λεπτά ακόμα.
Βάζουμε και τα φασόλια μαζί με το ψιλοκομμένο άνηθο στην κατσαρόλα.
Αλατίζουμε, ανακατεύουμε, και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα.
Τέλος τρίβουμε λίγο πιπέρι στο φαγητό και είναι έτοιμο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις